• Empresas solidarias contra el coronavirus

Empreses solidàries contra el coronavirus

2020-04-15T11:54:07+00:00 16 d'abril de 2020|A tu lado|

En les últimes setmanes hem sigut testimonis d’una onada de solidaritat per part de les empreses privades que, en veure parada la seua activitat, han oferit el seu suport per a pal·liar les conseqüències de la crisi sanitària. Empreses grans, mitjanes i menudes, tant és la dimensió, totes són solidàries. Donacions de diners, fabricació de material sanitari, suport logístic… són algunes de les iniciatives solidàries que t’expliquem a continuació.

En els moments de crisi és quan es veu el costat més humà de les persones i, en aquest cas, del sector empresarial. Companyies que, malgrat tindre grans pèrdues en els comptes de resultats, s’han enganxat a la cadena de solidaritat corporativa per lluitar contra el virus i ajudar a reduir-ne les conseqüències en la mesura que ha sigut possible.

El suport de les empreses solidàries

Cecotec, companyia valenciana especialitzada en el petit electrodomèstic i altres articles de la llar, ha fet una donació de 500 productes, com ara cafeteres, microones de gran capacitat i olles programables de gran capacitat, a centres de salut de la Comunitat Valenciana. El lot donat està valorat en més de 55.000 euros i, segons César Orts, executiu en cap de l’empresa, és la seua manera d’agrair l’esforç diari i permanent del personal sanitari en la lluita contra aquesta pandèmia.

En el món de l’hostaleria ens agradaria assenyalar els 40 restaurants valencians que s’han unit a la iniciativa nacional “Food 4 Heroes” i que, cada dia, reparteixen menjar preparat als professionals que treballen diàriament als hospitals de la Comunitat Valenciana.

El tèxtil és un altredels molts sectors que s’han bolcat amb la situació d’emergència. Per exemple, la dissenyadora valenciana Lucía Be ha creat uns quants productes il·lustrats amb el símbol de la lluita contra la COVID-19, l’arc de Sant Martí. La dissenyadora ha comunicat que una part de la recaptació per aquests productes es destinarà a l’estudi Copèrnic, que investiga la cura del COVID-19.

Altres companyies, com Inditex, a més d’estar fent bates protectores per al personal sanitari a les seues fàbriques, ha invertit una gran quantitat de diners, 63 milions d’euros, per a comprar material sanitari –màscares i vestits de protecció. També ha posat a disposició del Govern els seus recursos logístics per a dur a terme la gestió comercial i transportar material des de la Xina.

Un dels sectors més castigats a escala mundial per la pandèmia del coronavirus ha sigut el del sector turístic i, malgrat això, moltes cadenes hoteleres, també a la Comunitat Valenciana, han posat a disposició del Govern els seus hotels per a allotjar persones contagiades pel virus i descongestionar, així, els hospitals que estan desbordats.

Una altra de les grans companyies que ha volgut demostrar la seua solidaritat és IKEA, amb la donació de roba de llit per a diferents residències de la tercera edat, col·lectiu molt castigat pel virus.

Caixa Popular se suma a aquesta lluita

El sector financer també ha tret el costat més solidari fent tots els possibles per a reduir els efectes de la COVID-19. En Caixa Popular, per exemple, hem llançat una iniciativa molt especial, “On toca estar”, amb un total de 440 milions d’euros en préstecs als nostres clients, particulars o empreses per a fer front a la crisi dela COVID-19.

A més, Caixa Popular, com totes les entitats del Grup Caixa Rural, ha posat a disposició dels seus clients particulars l’opció de sol·licitar la moratòria d’hipoteca i a totes les empreses i els autònoms la possibilitat de sol·licitar les línies ICO COVID-19 per dotar de finançament de circulant el teixit empresarial de la Comunitat Valenciana i tractar de pal·liar els efectes d’aquesta pandèmia.

A més, tots els clients de Caixa Popular disposen de diferents mitjans digitals per a contactar amb el seu gestor i poden operar amb els seus comptes a través de Ruralvía, el nostre servei de banca en línia.

Deixeu un comentari

X