9 opcions de finançament per a la teua empresa

2020-11-30T10:00:20+01:00 30 de novembre de 2020|Els teus diners|

Una empresa, siga de nova creació o ja en funcionament des de fa temps, així com els autònoms, compten amb diferents vies per a aconseguir liquiditat en moments específics. En Caixa Popular us acostem unes quantes fonts de finançament disponibles i les diferències entre si per saber triar la més adequada per al teu negoci.

 

1. Entitats financeres com Caixa Popular

Les entitats financeres són una font clàssica de finançament que ofereix un interlocutor fiable i estable per a prestar el capital en el moment necessari. En Caixa Popular, per exemple, tenim disponibles diferents opcions per a autònoms i per a empreses.

A més, en Caixa Popular es pot sol·licitar finançament a curt termini amb un descompte comercial o un compte de crèdit. També hi ha finançament a llarg termini en què el negoci o l’autònom podrà triar entre préstecs, rènting o lísing.

En Caixa Popular, a més, l’empresa o l’autònom podrà seleccionar una alternativa per a oferir finançament als teus clients amb el préstec FinanZÀS.

 

2. Línies ICO

L’Institut de Crèdit Oficial facilita unes línies de finançament específiques a través d’entitats de crèdit, com Caixa Popular, juntament amb garanties i avals. Aquestes modalitats de finançament per al teu negoci inclouen crèdits, préstecs i lísing amb possibilitat de carència i períodes d’amortització llargs.

Actualment, enmig de la pandèmia COVID-19 i sobre la base de les mesures aprovades per l’executiu central, en Caixa Popular estem tractant de facilitar les línies ICO de finançament a autònoms, pimes i grans empreses per atendre les seues necessitats de liquiditat i inversió, a terminis de 5 i 8 anys.

 

3. Enisa

L’Empresa Nacional d’Innovació ofereix préstecs participatius d’interés mixt. Aquest tipus de finançament és una mescla entre tipus fixos preestablits i variables que depenen dels ingressos de l’empresa.

Els receptors dels préstecs participatius d’Enisa es converteixen en accionistes de l’empresa.

 

4. CDTi

El Centre del Desenvolupament Tecnològic Industrial posa a la disposició d’empreses tecnològiques per unir-se a programes d’Innoempresa i innodemanda, i rebran subvencions d’un percentatge de les despeses per al desenvolupament de projectes empresarials.

 

5. IDAE

Les empreses dedicades a la millora de l’eficiència energètica, energies renovables i altres tecnologies baixes en carboni tenen opcions de finançament per part de l’Institut per a la Diversificació i Estalvi de l’Energia.

 

6. Àngels inversors (business angels)

Aquesta figura són persones, no empreses, que s’organitzen en xarxes d’inversors per destinar el seu capital en projectes que els resulten interessants. En definitiva, es forma una xarxa d’inversors que acaben obtenint participació accionarial en el projecte beneficiari del capital, i uns beneficis futurs.

 

7. Fons de capital de risc

Aquests fons es dirigeixen a empreses no cotitzades en borsa i obtenen el capital d’inversors públics i privats. El seu objectiu és facilitar finançament a aquests negocis en les etapes inicials. També poden destinar el seu finançament a empreses consolidades en processos de desenvolupament mercantils.

 

8. SGR

Les Societats de Garantia Recíproca ofereixen avals tècnics i econòmics que ajudaran les empreses que busquen finançament una garantia perquè un tercer li concedisca el capital sol·licitat.

És un tipus d’aval molt sol·licitat i utilitzat per empreses de nova creació o emprenedors que estan iniciant el seu negoci.

 

9. Mètodes alternatius

En els últims anys, gràcies a Internet i les noves tecnologies, les maneres de finançar projectes i negocis han evolucionat i han creat mètodes alternatius. Els més assentats i explotats per pimes i emprenedors són el micromecenatge, el crowdinvesting o el invoice discounting.

 

Deixeu un comentari

X