• Deutes

Acaba amb els deutes! Només has de seguir aquests consells

2021-05-31T10:18:14+02:00 31 de maig de 2021|Els teus diners|

Deutes. Aquesta paraula pot provocar esgarrifances a molta gent, però la realitat és que no hi ha millor estratègia per a fer-los desaparéixer que una bona planificació econòmica i personal que et permeta organitzar les teues finances amb comoditat.

Els deutes s’assemblen a les despeses formiga en què tots dos semblen inofensius, però amb el pas del temps poden suposar un gran llast per als teus comptes. Si vols desfer-te’n, hauràs de començar per preparar noves estratègies d’estalvi, amb plans d’alimentació saludable o trucs d’estalvi que involucren els teus fills.

Hui t’ensenyem sis trucs molt útils per a evitar que els deutes acaben asfixiant la teua capacitat econòmica en el llarg termini. Són fàcils d’aplicar en el teu dia a dia, així que agafa un bolígraf i un paper per prendre nota de tot el que hi necessites.

 

Sis trucs per a desfer-te dels deutes i guanyar salut financera

 

El Banc d’Espanya afirma que, el 2020, l’endeutament de les llars es va reduir en 8.214 milions d’euros, un 1,1% menys que l’any 2019. Això significa que els espanyols hem aprés a gestionar els nostres diners per afrontar els deutes, però encara ens queda un camí llarg per a aconseguir una salut financera òptima.

El primer consell consisteix a no sumar deutes nous i innecessaris al comptador. Pregunta’t: realment necessites utilitzar la targeta de crèdit tan sovint, o sol·licitar un préstec per a unes vacances tot i que la teua economia no t’ho permet? És important que valores tots aquests factors per atacar el problema d’arrel i començar a afrontar la resolució dels teus deutes amb la mentalitat adequada.

Després, has d’analitzar les teues partides mensuals. Les meues finances, l’eina de Ruralvía app, et permet conéixer tots els teus ingressos i despeses al detall perquè prengues les millors decisions sobre els teus diners, però també et dona la possibilitat de programar metes d’estalvi que et seran molt útils per a resoldre els teus deutes en el futur. Para atenció a noves oportunitats per a aconseguir ingressos, la qual cosa et vindrà molt bé per a millorar el teu balanç de comptes a final de mes.

El terme del capital net és molt important per a les teues finances. De la mateixa manera que les empreses calculen el seu patrimoni total restant les seues despeses fixes als seus ingressos, tu hauries de fer el mateix si vols saber quants diners pots dedicar al pagament dels teus deutes. Quant a la periodicitat, sempre pots optar per l’estalvi periòdic per adequar-la al nivell de despesa que tingues a cada moment. D’aquesta manera, i depenent de com de grans que siguen, pots distribuir-los de manera diària, setmanal, mensual o trimestral.

Per assolir els teus objectius d’estalvi pots aplicar dues tècniques que t’ajudaran a resoldre molts inconvenients: la bola de neu i l’allau. La primera et donarà un extra de seguretat financera organitzant els teus deutes del més gran al més menut i destinant una quantitat d’estalvi cada mes a pagar el de menor quantitat. L’allau és just el contrari, perquè has de començar pagant el que té una quota de deute més alta mes a mes fins que hages acabat.

Un dels errors més comuns entre els deutors és no calcular bé els interessos del deute. Si no vols acabar en una llista de morosos, amb les dificultats que comporta per a gaudir de molts productes bancaris, l’ideal és que pares atenció als interessos que té cada deute per organitzar el sistema de pagaments. Allibera’t primer del més important, perquè no et supose un maldecap innecessari.

En últim lloc, és convenient que prepares un fons d’emergència per a les eventualitats. Els experts recomanen que aquest matalaf financer estiga situat en un compte d’estalvi diferent, per evitar la temptació de gastar els diners, i que cobrisca entre 3 i 6 mesos de despeses, de manera que pugues distribuir-lo com millor et convinga.

 

Vols reduir els teus deutes? Posa’t en contacte amb Caixa Popular

 

Encara que sembla difícil seguir tots els trucs que hem vist, només has de tindre en compte tres factors: planificació, organització i execució. Seguint aquests tres passos, aconseguiràs obtindre resultats en poc de temps, involucrant tota la família en els esforços de l’estalvi i millorant la teua salut financera.

Des de Caixa Popular estarem encantats d’ajudar-te a planificar l’eliminació dels teus deutes. A més d’oferir-te diferents eines per a fer aquesta tasca més senzilla, com Les meues Finances en Ruralvía, també et podrem explicar altres productes i serveis destinats a impulsar els estalvis dels nostres clients.

Només has de posar-te en contacte amb nosaltres en aquest formulari, indica els teus dubtes o les teues necessitats, i tractarem d’acostar-te una solució adaptada a tu al més prompte possible.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deixeu un comentari

X