• Treballadors

Així és com viuran les empreses i els treballadors la pròrroga de l’ERTO

2020-10-22T09:56:20+02:00 24 d'octubre de 2020|Els teus diners, social|
Els expedients de regulació temporal d’ocupació, més coneguts com a ERTO, han sigut un dels temes més polèmics de les últimes setmanes, ja que nombroses empreses i treballadors estaven pendents de la possible renovació. Des que va començar la pandèmia a Espanya, nombroses empreses s’han vist obligades a cessar o reduir la seua activitat, i gràcies a aquest mecanisme socioeconòmic han trobat una ajuda per a pal·liar les pèrdues experimentades en els seus negocis. Els ERTO, en definitiva, són una alternativa d’empara econòmica per a les empreses i per als treballadors.

El 30 de setembre passat, el Govern nacional va arribar a un acord amb les patronals CEOE i Cepyme i els agents socials per a prorrogar els ERTO fins al pròxim 31 de gener. És a dir, quatre mesos més perquè les empreses puguen acollir-se a aquest sistema de protecció i els més de 750.000 treballadors continuaran cobrant la prestació per desocupació, que equival al 70% de la seua cotització sobre la base dels 180 últims dies cotitzats. 

Això sí, l’acord inclou una sèrie de modificacions respecte als ERTO que s’han anat aplicant fins a finals de setembre.

 

1. ERTO més inclusius

Els expedientes de regulació temporal d’ocupació fins al 31 de gener inclouen col·lectius i activitats nous que han tingut pèrdues a causa de la COVID-19 i que no estaven entre els possibles sol·licitants anteriorment.

Un requisit indispensable perquè les empreses puguen acollir-se a aquests ERTO serà demostrar que el 50% o més de la seua facturació depén d’una signatura d’ERTO.

 

2. Tipus d’ERTO

En aquest nou acord, el Ministeri de Treball i les patronals han apostat per diferenciar entre tres tipus d’ERTO:

  • ERTO per limitació d’activitat
  • ERTO de suspensió destinat a negocis que han hagut de cessar l’activitat per una decisió governamental
  • ERTO per sectors més afectats, en què s’han inclòs un total de 42 activitats econòmiques

 

3. Bonificacions per ERTO

L’empresa rebrà un tipus d’ajuda segons la seua i el sector. Els sectors més afectats, per exemple, tenen un 85% de les bonificacions fins al gener del 2021 si tenen 50 empleats o menys.

Els ERTO de suspensió i limitació d’activitat comencen amb un 100% i van decaient en un 10% al llarg del temps.

 

4. Renovar la sol·licitud d’ERTO

Totes les empreses que tenen un ERTO aprovat i en vigor estan obligades a fer una sol·licitud nova abans del 20 d’octubre. En aquesta sol·licitud hauran d’indicar quins empleats continuen en ERTO i si tenien contractes de jornada completa o parcial.

 

Els ERTO per als treballadors, què han de saber?

Els treballadors acollits a un ERTO rebran, com era fins ara, el 70% del seu salari base, encara que hagen superat els sis mesos d’ERTO. A més, tindran possibilitat de cobrar l’atur si se’ls acomiada durant el que resta del 2020 i l’any 2021 i, després d’aquest nou acord, se’ls retornarà el temps consumit d’atur fins a un màxim de sis mesos i mig.

Les empreses que s’hagen acollit a un ERTO no podran acomiadar als empleats durant els sis mesos posteriors a la reincorporació de la plantilla als seus llocs de treball. Si l’empresa ho incompleix, hauria de tornar l’import de les seues prestacions i l’import de l’exoneració de quotes a la Seguretat Social.

A més, en el nou acord s’inclou els treballadors amb contracte fix discontinu o amb treballs fixos i periòdics en dates afectades pe la COVID-19, a qui se’ls haja acabat el contracte o s’hagen acollit a un ERTO. Per a tots aquests treballadors es reconeix el dret a cobrar una prestació extraordinària. En el cas dels treballadors amb contracte fix discontinu, caldrà necessari que l’empresa presente la sol·licitud col·lectiva de prestacions extraordinàries. En canvi, en el cas d’empleats que fan treballs fixos i periòdics en dates específiques, seran ells mateixos els que hauran de sol·licitar la prestació extraordinària regulada.

També s’han prorrogat les ajudes per a treballadors autònoms que hagen hagut de cessar l’activitat i autònoms de temporada. A més, s’ha creat una altra prestació extraordinària de quatre mesos per als treballadors per compte propi que hagen tingut la suspensió d’activitat temporal a causa de les normatives aprovades per les autoritats administratives competents. La sol·licitud per a rebre aquesta prestació extraordinària ha de presentar-se durant els 15 primers dies d’octubre, i es començarà a rebre-la a l’efecte d’1 d’octubre de 2020.

 

Caixa Popular al costat de les seues empreses client i ciutadans afectats per ERTO

Caixa Popular està “On toca estar”, per aquest motiu ha posat en marxa línies de finançament per a empreses, autònoms i particulars.

Deixeu un comentari

X