• fons d’inversió sostenibles

Aposta per la sostenibilitat en les teues inversions amb els fons de Gescooperativo

2021-05-07T20:57:33+02:00 7 de maig de 2021|ambiental, Deixant empremta, econòmica, social|

Ser sostenible implica preocupar-se pel desenvolupament del medi ambient i de les persones. Els fons d’inversió sostenibles de Gescooperativo estan preparats per a atendre totes les necessitats dels clients, tinguen un perfil més conservador o molt arriscat, però també tenen un vessant responsable cap al futur del planeta i de la societat.

 

La gestora de fons de Caixa Popular i de les altres entitats de Grup Caixa Rural, Gescooperativo, té una gamma de fons sostenibles l’origen i el fonament dels quals són els criteris d’Inversió https://www.gescooperativo.es/es/gama-fondos-sostenibles socialment responsables (ISR).

 

Els fons sostenibles de Gescooperatiu es configuren sobre la base de:

  • Diversifiquen les seues inversions en renda fixa pública i privada i renda variable
  • Reparteixen la seua actuació en diverses zones geogràfiques
  • Se centren en bons verds per al desenvolupament del planeta
  • Aposten per temàtiques sostenibles com les energies renovables o l’estalvi energètic.

 

L’objectiu dels projectes i les iniciatives que donen vida a aquests fons sostenibles de Gescooperativo u és crear un futur millor, cuidar la natura i donar cobertura a les necessitats de les persones. Aquests objectius ens recorden molt els valors de Caixa Popular, on estem “més de 40 anys treballant amb esforç, compromís, ètica i passió per construir un model de valor econòmic i social en el sector financer per a la Comunitat Valenciana“ tal com explica el nostre director general, Rosendo Orti.

 

Descobreix els criteris ASG: les inversions sostenibles de Gescooperativo

 

La sostenibilitat és un objectiu per a tots, per a *Caixa Popular i per a Gescooperativo. Entre la gamma de fons que ofereix la gestora hui ens volem fixar en la gamma de fons d’inversió sostenibles, que tenen en compte el desenvolupament mediambiental, social i el govern cooperatiu com a guia per a les seues inversions.

 

Aquestes pautes d’actuació marquen el criteri valoratiu per a decidir les empreses o les iniciatives que formen part dels fons. En el cas de les polítiques mediambientals, es prioritza les que controlen la seua contaminació o la despesa energètica que tenen a les seues fàbriques i oficines. Passa el mateix amb la responsabilitat social, en què es té en compte les companyies que difonen el treball digne i la generació d’una ocupació estable en regions més desfavorides. En el cas de la governança corporativa tenen preferència les que tenen transparència en la seua gestió o duen a terme auditories socials que no condueixen a pràctiques il·legals.

 

Hi ha altres criteris excloents que complementen als anteriors. Per exemple, no s’invertirà en companyies que atempten contra els drets humans fonamentals o contra l’accés a una salut pública universal.

 

Els tres fons d’inversió sostenibles de Gescooperativo per a inversors de tota mena

 

Els fons d’inversió sostenibles de Gescooperativo estan dissenyats per donar una opció a tots els perfils d’inversors que hi ha. Com vos hem contat en diferents ocasions, per determinar el tipus d’inversor que eres, has de tindre en compte la teua tolerància al risc, però a més has d’analitzar bé la teua capacitat d’estalvi i la disponibilitat de no necessitar el capital estalviat en un termini de temps.

El perfil conservador, moderat, arriscat i molt arriscat és un sistema de classificació que li permet mesurar les rendibilitats que estaria disposat a aconseguir segons el risc que comporten les inversions de cada fons.

 

El fons Rural Sostenible Conservador, FI està dissenyat per als clients que no vulguen suportar oscil·lacions grans en el mercat, amb una inversió de renda variable que no excedisca el 10%, i la resta en renda fixa pública o privada. L’objectiu és que la volatilitat màxima no supere el 2% anual.

 

El fons Rural Sostenible Moderat, FI està fet per a un perfil equilibrat, que estiga disposat a assumir riscos, però sense excedir la inversió de renda variable en un 40%, i la resta en renda fixa pública i privada. D’aquesta manera, es busca que la volatilitat màxima no siga inferior al 2% anual.

 

En tercer lloc està el fons Rural Sostenible Decidit, FI, dedicat a les persones que tenen poca aversió al risc i prioritzen les possibles rendibilitats a llarg termini. En aquest cas, la inversió en renda variable oscil·la entre el 30% i 70% de l’exposició total, mentre que la resta va destinada a renda fixa pública i/privada. La volatilitat màxima que es proposa com a meta busca ser inferior al 15% anual.

 

Les diferències entre aquests fons d’inversió sostenibles rauen en la mena d’inversió o en les inversions mínimes, però tenen un tret en comú: les seues inversions són socialment responsables. En el moment de convertir-te en client de Gescooperativo, és convenient buscar assessorament i en Caixa Popular t’acostem tota la informació que pots necessitar. Sol·licita contacte des del nostre web o acosta’t a una oficina!

Deixeu un comentari

X