Aprén a utilitzar la teua banca digital amb seguretat

2020-02-24T23:00:17+01:00 19 de febrer de 2020|Entorn digital|

Caixa Popular, com totes les entitats del Grup Caixa Rural, treballa permanentment per mantindre la seguretat dels clients en Ruralvía, el nostre servei de banca digital. Amb vista a mantindre aquest compromís, disposem de mesures que garanteixen la confidencialitat de les comunicacions i protegeixen les dades en totes les operacions que duen a terme els nostres clients a través de Ruralvía.

Accés segur a Ruralvía

Els clients de Caixa Popular gaudeixen de la màxima seguretat en ruralvía, el nostre servei de banca en línia. Tota la informació requerida per a accedir al seu compte, siga des d’un ordinador o des de l’aplicació mòbil, viatja de manera xifrada, ja que s’hi utilitza el sistema més potent de protecció de dades d’una pàgina web, avalat per un certificat emés per Verisign.

Davant de qualsevol dubte que et puga sorgir, però, durant el procés d’accés a una pàgina web en què hages d’introduir claus o contrasenyes privades, des de Caixa Popular et recomanem que faces, almenys, dues comprovacions senzilles:

  1. L’adreça web comença per https. Així tens la seguretat que es tracta d’una pàgina de confiança.
  2. Busca la icona d’un cadenat en la barra del navegador. La icona és un símbol que indica que la pàgina bloqueja els possibles intents de visualització per part de tercers. En el cas que veges un ombreig roig en la barra, desconfia i no hi introduïsques les dades.

Com pots comprovar, quan accedeixes a Ruralvía per introduir les teues claus privades, es compleixen els dos requisits indicats.

En el cas dels clients nous que decideixen començar a utilitzar els nostres serveis de banca digital, des de Caixa Popular els facilitem les claus d’accés i una clau de signatura personal que necessitaran per a confirmar les seues operacions dins de Ruralvía.

PSD2: reforç de seguretat amb la doble autenticació

Al final de l’any 2019 va entrar en vigor la normativa europea PSD2, en què s’indiquen diferents modalitats per a impulsar la seguretat del client bancari. Caixa Popular, com les altres entitats del Grup Caixa Rural, ha posat en marxa els reforços de seguretat per als usuaris de Ruralvía, com és el cas de l’autenticació reforçada dels clients.

Aquesta doble autenticació busca confirmar, a través d’una segona capa de seguretat, que la persona que accedeix a Ruralvía és realment la responsable del compte.

Per això, quan el client de Caixa Popular haja d’iniciar sessió en Ruralvía, siga a través del web o de l’aplicació mòbil, cada 90 dies se n’haurà de comprovar la identitat amb, almenys, dos dels tres mètodes possibles:

 

  • Coneixement: alguna cosa que l’usuari sap, com un nom d’usuari, una contrasenya, un correu electrònic, el PIN…
  • Possessió: alguna cosa que l’usuari posseeix, com el DNI, la targeta, el telèfon mòbil…
  • Inherència: alguna cosa que l’usuari és. Siga a través de l’empremta dactilar, el reconeixement per veu, l’iris de l’ull…

A més, aquesta verificació reforçada d’identitat és imprescindible quan el client selecciona l’opció de consultar el seu saldo i els moviments, i també per a efectuar transferències o pagaments de certes quantitats.

Consells per a usuaris de serveis de banca digital com Ruralvía

Malgrat que en Ruralvía treballem constantment per oferir la màxima seguretat als nostres clients, és important que tots tinguem en compte una sèrie de mesures per a evitar ser víctimes d’algun delicte cibernètic.

  1. No facilitar mai les claus d’accés per SMS, correu electrònic o telefonada.
  2. No accedir al teu servei de banca en línia utilitzant una connexió wifi oberta o pública.
  3. No guardar les contrasenyes en ordinadors ni mòbils.
  4. Afegir l’accés a través de l’empremta dactilar en les aplicacions que facilitem les entitats financeres. En Ruralvía mòbil i Ruralvía pay ja pots configurar la teua empremta dactilar com a mètode d’accés.

Des de Caixa Popular, com totes les entitats del Grup Caixa Rural, informem periòdicament els nostres clients de les novetats i de les eines de seguretat. Per a disposar d’aquesta informació, et convidem a activar la teua bústia virtual en Ruralvía; així podràs rebre i consultar aquestes comunicacions quan t’interesse.

En cas que necessites la nostra ajuda, perquè sospites que has pogut ser víctima d’algun delicte cibernètic, no dubtes a posar-te en contacte amb nosaltres per demanar ajuda. Tens disponible el telèfon 913 346 780 o, si vols, t’esperem en qualsevol oficina de Caixa Popular.

Deixeu un comentari

X