Aquesta és la realitat dels incendis forestals a Espanya

2021-09-03T13:20:46+02:00 3 de setembre de 2021|ambiental, Deixant empremta|

Els incendis forestals són un dels fenòmens més preocupants al nostre país. L’existència de muntanyes i camps en perill és una de les raons per les quals hem d’anar amb compte quan viatgem a aquestes zones, perquè l’activitat dels éssers humans causa el 95% dels incidents d’aquest tipus que es produeixen a Espanya.

La falta d’aigua en zones àrides o les construccions en llocs inadequats són dues causes més dels incendis forestals. En aquests casos, la millor cosa que podem fer és avaluar els riscos de desplaçar-nos fins a un lloc on hi ha riscos d’incendis en l’època estiuenca, i assegurar-nos que prenem mesures de precaució per evitar els desastres.

No llançar fem en les zones rurals, evitar les barbacoes si hi ha fulles seques al voltant o telefonar al 112 si detectem qualsevol indici d’incendi són algunes de les mesures que podem prendre. A més, si comparteixes aquesta gràfica amb els teus éssers estimats, faràs un pas de gegant per a previndre les persones sobre els incendis forestals al nostre país.

 

 

Com veus, els incendis forestals són un assumpte greu a Espanya, sobretot perquè no hi ha una llei europea que ajude els estats membres a unir esforços quan ocorren en territoris perillosos com els Pirineus. Això sí, nosaltres podem dur a terme una sèrie de recomanacions de les autoritats espanyoles cada vegada que ens desplacem a la muntanya, per assegurar-nos que no contribuïm a empitjorar la situació.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deixeu un comentari

X