Aquesta tècnica d’estalvi et sorprendrà: el mètode 6 sobres

2019-09-20T08:38:45+02:00 20 de setembre de 2019|Els teus diners|

El mètode 6 sobres està pensat per a persones que, malgrat intentar portar un ordre en les seues finances personals, sembla impossible aconseguir-lo. Quan acaba el mes i no saps en què has gastat els diners, ni quant et suposa cada consum de ta casa, per exemple, és clar que et falta organització financera. No és cap problema! Per ajudar-te a aconseguir posar ordre en els teus comptes, t’expliquem en què consisteix el mètode 6 sobres.

 

Tècnica d’estalvi simple i eficaç

La primera cosa que hauràs de fer és aconseguir 6 sobres i diferenciar-ne cada un, per separar els teus diners, mensualment, sobre la base dels conceptes següents:

 

  1. Despeses fixes: 55%

La primera cosa que haurem de reservar és l’import de les despeses fixes que paguem inevitablement de manera mensual. La cosa més recomanable és reservar el 55 per cent dels nostres ingressos per a fer front al pagament del lloguer o de la hipoteca, la factura d’electricitat, el transport i el menjar, per exemple.

  1. Estalvi a llarg termini: 10%

Abans de gastar-nos tots els diners sobrants, recorda que és important anar creant un matalaf financer per a tranquil·litat teua. Per això, podem intentar reservar un 10 per cent dels nostres ingressos com a estalvi a llarg termini.

  1. Educació: 10%

Mantindre les nostres inquietuds educatives és molt positiu i, per a tindre la liquiditat necessària per a poder fer aqueix màster que tant ens interessa, o el curs d’especialista que necessitem per a prosperar i veure créixer el nostre salari, serà molt important que dediquem un 10 per cent dels nostres ingressos en un sobre únic per a educació.

  1. Oci: 10%

A més de ser responsables i reservar una part dels nostres ingressos per a pagar despeses, millorar la nostra educació o estalviar, serà igual d’important destinar-ne una altra part als nostres moments d’oci i gaudir del temps lliure. En el mètode 6 sobres, es recomana destinar també un 10 per cent dels nostres ingressos per a oci, i amb això aprofitar per a anar a sopar amb amics, de viatge amb la família, escapar-te al teatre o al cinema…

  1. Finances lliures: 10%

Aquest sobre té un objectiu molt diferent i està pensat per a persones que volen rendibilitzar els seus estalvis. Per això, el mètode 6 sobres en destina un on anirem guardant un 10% dels nostres ingressos. Una vegada hàgem acumulat una quantitat de diners, la que nosaltres considerem, podrem decidir si volem invertir-ho en un compte d’estalvi, en un pla de pensions, en un fons…  Si necessites assessorament, no dubtes d’acudir a qualsevol oficina de Caixa Popular i t’informarem de les alternatives disponibles per al teu cas concret, segons les teues necessitats i els teus interessos.

  1. Donacions: 5%

El mètode 6 sobres també té en compte les possibles donacions que ens agradaria fer i que, any rere any, ens marquem com un objectiu que no complim. El sisé sobre, l’últim, però no el menys important, està destinat a guardar un 5% dels nostres ingressos per a una bona causa, la que tu tries.

 

T’animes a intentar-ho? Ja veuràs que no hi ha millor recompensa que començar a aplicar aquesta tècnica d’estalvi i, uns mesos després, adonar-te que la teua estratègia està funcionant i no solament aconsegueixes estalviar, sinó que et sents amb més seguretat financera i hauràs creat un bon hàbit per a gestionar les teues finances personals i familiars.

 

Deixeu un comentari

X