• Traspaso a cuenta

Estalvi de costos i augment de la productivitat. Descobreix els beneficis del teletreball

2020-04-15T10:50:02+02:00 15 d'abril de 2020|A tu lado, Al teu costat|

El teletreball serà uns dels mètodes més utilitzats per les empreses en un futur pròxim o, almenys, així ho asseguren els experts. Encara que a Espanya la flexibilitat laboral és un fet que no acaba d’implantar-se, cada vegada hi ha més empreses que aposten pel teletreball i permeten als empleats treballar en format remot. La reducció de costos i de temps, i l’augment de la productivitat, figuren entre els beneficis del teletreball.

Videoconferències, serveis de missatgeria instantània, emmagatzematge de dades en el núvol… són algunes de les eines que la tecnologia posa a la nostra disposició per a poder fer la nostra faena des de qualsevol lloc com si estiguéremen l’oficina.

 Beneficis del teletreball per a les empreses i els empleats

Més conciliació i flexibilitat. Si els treballadors ens queixem d’alguna cosa és de la falta de temps per a conciliar la vida laboral amb la professional. Això augmenta si vius en una ciutat com Madrid o Barcelona, en què de segur que tardes una hora o més a arribar a l’oficina. El temps és or i el que es perd en els desplaçaments es pot aprofitar fent altres tasques. Quan treballem des de casa aprenem a economitzar-lo i el treballador pot tindre més temps a la seua disposició que pot utilitzar per al que vulga, com per exemple anar al gimnàs, passar-lo amb la família o, fins i tot, reciclar-se fent algun curs de formació.

Augment de la productivitat. El teletreball millora el rendiment dels treballadors perquè posen tota l’energia a fer bé la seua faena, en lloc de perdre-la desplaçant-se. No ho diem nosaltres, hi ha molts estudis que confirmen que augmenta la productivitat, aspecte que beneficia tant les empreses com els mateixos treballadors, que poden gaudir de més temps per a conciliar-lo amb la vida social i familiar i millorar, al seu torn, l’estat d’ànim.

Menys conflictes en l’empresa. Teletreballar ajuda a fer que els conflictes es reduïsquen en gran manera i contribueix, també, a reduir el nivell d’estrés. Com diu el refrany, “A tot arreu se’n fan, de bolets” i, com que passem molt de temps a l’oficina, és ben normal que hi haja frecs entre els companys.

Estalvi de costos. A curt i a llarg terminis, el treballador s’estalvia els diners que s’havia de gastar en gasolina o en transport públic, a dinar fora… I l’empresa, d’altra banda, pot disposar d’instal·lacions més menudes i més ben optimitzades, i això suposa també un estalvi important pel que fa a les despeses de lloguer, electricitat…

Reducció de la contaminació ambiental. Reduir l’emissió de gasos contaminants que emeten els vehicles durant els desplaçaments diaris per a anar a l’oficina és un benefici, sense cap dubte, social i personal. Si la modalitat de teletreball s’estenguera a la majoria dels treballadors, ajudaríem a protegir el medi ambient i contribuiríem a millorar la qualitat de vida a les ciutats.

Els avanços tecnològics són els que van fent que s’incremente any rere any el nombre d’empreses que opten per permetre als seus treballadors l’opció del teletreball. A Espanya encara calque la mentalitat empresarial evolucione perquè aquesta modalitat s’estenga i tant les empreses com els treballadors se n’aprofiten de tots els beneficis.

Deixeu un comentari

X