Caixa Popular de Ruta amb el territori: Coneix la vall d’Albaida

2018-12-05T17:08:48+01:00 4 de desembre de 2018|Al teu costat, Uncategorized @ca|

Racons sorprenents, joies de la història i arquitectura, cultura i festes, gastronomia; tot açò banyat per un clima envejable i que suposa el principal reclam per a molts turistes que trien la Comunitat Valenciana com a destinació. No obstant açò, els que estem més a prop no coneixem en profunditat tots estos tresors que tenim just ací al costat.

Hui, des de Caixa Popular, volem aproximar-nos a una de les comarques més representatives del territori valencià: La Vall d’Albaida.

Composta per més de 30 municipis, té la seua capital a Ontinyent, i el seu nom es deu a la blancor de la terra que els àrabs van cridar al-Bayda (La Blanca). En este lloc trobem increïbles vistes, magnífiques fonts i les cases més significatives de les construccions valencianes.

Si visites esta zona, tindràs l’oportunitat d’endinsar-te en un dels ambients valenciàns més purs i tindràs l’oportunitat de degustar infinitat de plats típics. Els arrossos de la zona són especialment prestigiosos, i no solament la paella sinó el famós arròs al forn que tant sorprèn a tot aquell que s’anima a provar-ho. Encara que no tot és arròs, en esta zona els vins i embotits també formen part fonamental de la gastronomia autòctona. De la mateixa manera que les postres i dolços, que donaran el toc final a una ruta gastronòmica que podem qualificar de deu.

 

 

Deixeu un comentari

X