Caixa Popular impulsa quatre projectes de cooperació en la Comunitat Valenciana

2019-07-05T11:17:35+02:00 11 de juliol de 2019|Deixant empremta|

Formació per a docents en solidaritat internacional, impuls d’horts escolars agroecològics, reforç de la convivència en centres escolars, organització de tallers de reflexió sobre la realitat de les persones migrants i formació per a joves en solucions creatives per a les desigualtats, són algunes de les accions que es duran a terme pels projectes impulsats per quatre ONGD i seleccionats en la primera convocatòria de subvencions d’educació i sensibilització en la Comunitat Valenciana.

La iniciativa ha sigut impulsada per CaixaPopular en col·laboració amb la Coordinadora Valenciana de ONGD

Les ONGD que impulsaran els projectes són Escoles Solidàries, CERAI, Jóvenes y Desarrollo i Jovesolides. Els objectius comuns són sensibilitzar a les comunitats educatives i, especialment, als més joves sobre les desigualtats en l’àmbit global, i aprofundir en el coneixement dels drets humans i en la comprensió del paper que té la ciutadania en l’erradicació de la pobresa.

En concret, el projecte d’Escoles Solidàries pretén formar a docents de tota la Comunitat Valenciana en cooperació internacional, i facilitar que participen en intercanvis educatius amb Guatemala perquè coneguen en primera persona la realitat dels projectes de cooperació valencians, i facilitar així que incorporen a les escoles l’educació en valors solidaris.

Des de CERAI s’impulsarà el projecte pilot “Sembra verdura, arreplega cultura”, que aprofundirà el treball entorn dels horts escolars agroecològics de dos centres educatius de Paterna – el CEIP Villar Palasí i el CEIP El Parc de la Canyada -, generant espais per a sensibilitzar sobre problemes globals com la pobresa i l’exclusió, l’accés als recursos, el canvi climàtic i la desigualtat entre dones i homes, nenes i nens.

Jóvenes y Desarrollo continuarà impulsant accions en l’IES Isabel de Villena de València, en el qual porta temps treballant per a la millora de la convivència amb la formació d’alumnes “observadors” que treballen en la resolució de conflictes. També donarà continuïtat, per petició del mateix alumnat, al treball de reflexió sobre la realitat de les persones migrants en el Col·legi San Antonio Abad, també de València.

Per part seua, des de Jovesolides desenvoluparan una nova fase del projecte “La caja”, en el qual treballaran amb 200 alumnes i alumnes de centres educatius de la província de València per a trencar prejudicis socials en relació amb l’arribada de refugiats, l’educació, la igualtat de gènere i el medi ambient, conéixer de primera mà “històries amb ànima” amb experiències concretes que ajuden a trencar aquests estereotips, i enfortir la capacitat creativa dels més joves per a pensar noves solucions a problemes globals.

Els projectes han estat seleccionats per un jurat format per representants de la Universitat Politècnica de València, el Consell Municipal de Cooperació de València i Caixa Popular. Cadascun dels projectes comptarà amb un finançament de 3.000 euros en el marc d’aquest programa de subvencions.

Deixeu un comentari

X