• Cinco libros sobre finanzas

Caixa Popular et convida a llegir aquests cinc llibres per a millorar els teus coneixements financers

2020-04-22T11:46:18+02:00 23 d'abril de 2020|Deixant empremta, social|

En aquest estat d’alarma que vivim, hui és el Dia Internacional del Llibre i volem convidar-te a llegir cinc volums sobre finances que són irreemplaçables.

 1. La ciència de fer-se ric, de Wallace Wattles (1910).

És possible que el títol t’haja cridat l’atenció sense saber per què et recomanem aquest llibre. Molt senzill, perquè en 17 capítols es poden trobar les respostes a la manera d’assolir l’èxit en les nostres finances personals. A més, en aquest volum podràs conéixer, també, com afrontar les dificultats per a sobreposar-te a cada colp i continuar creixent com a persona.

Qui ha definit els seus objectius i volsassolir-los necessitarà, entre altres principis universals, una actitud adequada, solidaritat, creativitat i imaginació. Aquest llibre sobre finances va ser la inspiració de Rhonda Byrne per a escriure una altra de les seues obres mestres, El secret.

2. El hombre más rico de Babilonia, de George S. Clason (1926).

En el nostre blog us expliquem, en nombrosos posts, diferents trucs per a estalviar i millorar les finances personals. Clason ja ho va fer en aquest llibre, fa quasi 100 anys, amb un llenguatge senzill i motivador a través de les regles bàsiques de l’economia originàries de l’antiga Babilònia.

Gràcies a aquest llibre podràs posar en marxa diferents exercicis que t’ajudaran, sigues expert a estalviar o un principiant, a millorar la capacitat i la salut financeres.

3. El inversor inteligente, de Benjamin Graham (1949).

“Sens dubte, el millor llibre sobre inversió que s’ha escrit mai”. D’aquesta manera el va descriure l’empresari nord-americà Warren E. Buffet, que és considerat un dels inversors més grans del món.

Graham va plasmar en aquest volum la seua filosofia d’“invertir en valor”; en aquestes pàgines detalla com s’eviten els errors d’estratègia i com es posa en marxa una estratègia per a comprar accions. Amb el temps, aquest llibre s’ha convertit en la bíblia per als inversors.

4. Padre rico, padre pobre, de Robert T. Kiyosaki (1997).

Tots els que hàgeu tingut curiositat pel que fa a l’economia haureu sentit a parlar d’aquest llibre, ja que és considerat un dels més influents del món de l’estalvi i de la inversió. Kiyosaki intenta, en aquestes pàgines, derrocar els mites principals que envolten el món de la inversió i el creixement econòmic, com ara que cal partir d’un gran capital per a poder fer-se ric. A més, defensa el paper dels pares quant a l’educació financera dels fills, més enllà de les escoles, i insisteix en la importància de conéixer bé què és invertir i com explicar-ho als més menuts des del començament.

5. El codi dels diners: aconsegueix la teva llibertat financera, de Raimon Samsó (2009).

En aquests moments, amb la incertesa econòmica mundial que ens envolta, pot ser un gran volum per a conéixer totes les possibilitats que tenim per a explotar els nostres estalvis. Per a gaudir de llibertat financera, segons aquest autor, primer de tot cal aprendre tot allò que no s’ha aprésa l’escola, a la universitat o en el nostre propi entorn familiar. Gràcies al coneixement aconseguiràs la llibertat i et sentiràs ric i savi.

T’han semblat interessants aquests cinc llibres? Hui pot ser un bon dia per a començar a llegir-ne un. Si ja n’has llegit algun o un altre que et semble rellevant, et convidem a compartir la teua opinió en la nostra pàgina de Facebook. Entre tots aprendrem més!

Deixeu un comentari

X