Cinc habilitats clau per a l’èxit en el lideratge empresarial

2021-10-30T12:19:38+02:00 30 d'octubre de 2021|Empren|

Amb l’arribada del coronavirus i el conseqüent alentiment de l’activitat econòmica, s’ha posat a prova la resiliència de les empreses i la seua capacitat per a trobar solucions àgils als problemes que afecten la seua activitat. En l’àmbit del comerç exterior, el lideratge empresarial presa un paper imprescindible, ja que més que mai són necessaris els líders ben preparats per a enfrontar els desafiaments del futur.

L’Informe sobre el lideratge empresarial per a aconseguir un planeta sa amb persones sanes, de Nacions Unides, mostra que una persona preparada per a liderar una empresa ha de comptar amb valors addicionals a l’empatia o iniciativa pròpia. Presa especial rellevància la necessitat de respectar i conservar el medi ambient, generant polítiques sostenibles que arriben a tots els nivells de l’empresa.

A continuació tractem aquelles habilitats clau per al lideratge empresarial, que permitien establir una estructura per a estimular el cultiu del talent entre els empleats durant els processos productius. Aquests aspectes són necessaris tant en una pime com en una multinacional, ja que sempre es requereixen referents que comprenguen les necessitats dels clients per a augmentar el volum total de vendes en els mercats de destí.

5 habilitats que has de dominar per a ser un bon líder

Qualsevol organització que busque garantir l’estabilitat econòmica de la seua empresa és conscient de la necessitat d’identificar als seus futurs líders i dotar-los d’un sòlid conjunt de capacitats. Informes com el de CLO Mitjana estableix que el 80% dels millennials (nascuts entre 1981 i 1993) prefereix treballar en empreses en les quals existeix la possibilitat de desenvolupar-se a l’estranger, i el 77% afirma que és més probable que es queden en elles com a empleats.

D’ací ve la necessitat d’oferir-los una formació completa que potencie les seues qualitats per a esprémer al màxim els coneixements que han adquirit durant la seua educació. Aquests són els cinc valors que permetran a les empreses dirigir el lideratge empresarial de les seues joves promeses:

● proactivitat. En una empresa amb activitat en diferents països, un bon líder ha de demostrar la capacitat de prendre decisions per si mateix. Quins models productius s’implantaran en cada mercat? Com s’aplicarà la tecnologia per a trobar noves millores competitives? Aquesta persona és l’encarregada de comunicar-se amb els seus delegats per a establir una sòlida estratègia que permeta donar resposta a qualsevol repte que aparega en el moment.

● Resistència a la pressió. Quan comencen a produir-se pèrdues, el primer al qual reclamaran els resultats serà al líder empresarial. Aquest ha de manejar la situació amb enteresa, reconeixent els errors propis i preparant un autèntic pla estratègic que permeta recuperar un bon nivell d’ingressos econòmics per al negoci.

● Bons dots de negociació. El dia a dia d’una companyia és frenètic per la gestió amb proveïdors, agents comercials i clients, que són la base de tota la seua activitat. Per a aconseguir l’èxit, un bon líder ha de ser capaç de dur a terme diferents opcions de negociació depenent de cada situació.

● Ètica de treball. Si un treballador ha de comptar amb les seues pròpies fórmules de treball per a optimitzar els recursos, un líder ha de mantindre una ètica de treball impecable com a referent. Actualment és molt valuós que una persona siga capaç d’organitzar els equips en l’ambient laboral, introduint noves metodologies com el Agile Màrqueting per a oferir productes nous en temps rècord. Aquesta serà la clau que diferenciarà a una empresa de les altres en un mercat o un altre.

● Coneixements internacionals. Qui no vol un cap políglota, que conega les cultures on té representació l’empresa? Aquesta persona ha de comptar amb una curiositat insaciable, perquè puga mimetitzar-se amb els mercats i els sistemes productius que són tendència allà on aconsegueix el negoci. D’aquesta manera, podrà proposar canvis estructurals que permeten innovar i dur a terme millores decisives que impulsen el comerç exterior a nous horitzons.

Amb aquestes cinc habilitats, un líder pot enfrontar-se a qualsevol situació per a prendre decisions rellevants en diferents zones geogràfiques. La millor decisió que pot donar una empresa és preparar un autèntic pla de formació per als seus empleats, seleccionant a aquells que destaquen pel seu potencial i ajudant al seu desenvolupament professional. Existeixen diferents tipus de formació que poden donar suport a aquestes estratègies, de manera que els treballadors poden rebre una oportunitat de destacar per la feina de casa en el lideratge empresarial.

En Caixa Popular ens impliquem en el benestar de les empreses. És per això que oferim productes com els cobraments i pagaments internacionals o les garanties i avals per al seu negoci internacional, de manera que puguen centrar-se en oferir una formació adequada als seus treballadors per a convertir-los en líders empresarials. A més, poden rebre assessorament personalitzat per a saber quins passos han de donar en la seua implantació en els mercats a nivell mundial.

Deixeu un comentari

X