Com és la situació de la dona rural a Espanya? Aquesta és la batalla per la igualtat d’oportunitats

2021-11-23T22:19:54+01:00 23 de novembre de 2021|Deixant empremta|

Aquest 2021, el desenvolupament econòmic i social dels camps espanyols ha estat marcat per la incidència de la pandèmia. Els comerços menuts han hagut de sobreviure a l’estat d’alarma i a les restriccions de mobilitat emparats per la faena de les dones, que a través de noves empreses i associacions col·lectives s’han encarregat de donar ocupació a molts treballadors en el camp.

 

Precisament, un dels grans reptes pel qual passa el medi rural espanyol és l’assoliment de la igualtat d’oportunitats entre homes i dones. El Dia Internacional de la Dona Rural, que se celebra aquest 15 d’octubre, ens ajuda a entendre l’enorme tasca que duen elles a terme per aconseguir que els seus drets siguen atesos al llarg de tot el país.

 

Agricultores, cuidadores dels nostres majors, empresàries, polítiques, artesanes… A través de les seues valuoses tasques, ens ensenyen que ha arribat el moment de dotar-les de drets, formació i pressupostos, tal com defineix Inmaculada Idáñez, presidenta de CERES. Para atenció a aquesta gràfica, en què t’expliquem quines són les àrees en què hem de treballar d’ara en avant.

 

 

Les administracions fa anys que fan passos cap a la igualtat d’oportunitats, a través de subvencions i plans que pretenen oferir la millor formació perquè les dones arriben al medi rural. Gràcies a convocatòries d’ocupabilitat, han aconseguit que els projectes innovadors tinguen cabuda en els nostres camps. No obstant això, només si prenem consciència com a societat de la importància que tenen elles per al desenvolupament social i econòmic del camp aconseguirem dirigir-nos amb bon peu cap al futur.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deixeu un comentari

X