• Mantener una buena convivencia familiar durante la cuarentena

Consells per a mantindre una bona convivència familiar durant la quarantena. #JoEmQuedeACasa

2020-03-20T11:42:17+01:00 22 de març de 2020|Al teu costat|

Aquests dies de quarantena i confinament ens estan alterant les rutines. Moltes persones treballen des de casa, els xiquets no tenen escola i sembla que les hores del rellotge s’alenteixen. En una situació com l’actual és fàcil perdre la calma. Per això, com que tenim molts dies encara, volem proposar-te algunes pautes i recomanacions per a mantindre una bona convivència familiar.

Rebaixar-nos el nivell d’exigència i fer veure a tots els membres de la família que açò no són vacances és un bon punt de partida. No perquè els xiquets no hagen de matinar per anar a escola hem d’alterar els seus hàbits i les seues rutines. És temps de tranquil·litat, calma, equilibri… I tot això serà molt més fàcil si seguim els consells següents.

Com podem mantindre una bona convivència familiar

Estar tots junts a casa pot ser una gran oportunitat per a estrényer llaços, per a conéixer-nos tots una mica millor, detectar fortaleses, febleses… I, també, per a aconseguir ser molt més familiars. També sabem, però, que poden sorgir discussions, frecs i enfrontaments. Evitar-los és responsabilitat de tots. Vegem com podem fer-ho:

  • No oblides la rutina. És possible que tu no hages de desplaçar-te al lloc de treball, però sí que hages de treballar; que els xiquets no tinguen escola, però sí activitats escolars, així que el més important per a mantindre l’ordre és establir una rutina nova. Marca horaris per a despertar-se, anar a dormir, jugar, col·laborar a casa, estudiar… Quan tot haja tornat a la normalitat, que hi tornarà, serà més fàcil per a tots.
  • Escolta a tots els membres de la família. La situació és excepcional per a tots. És estranya, canviant, hi regna la incertesa, passem el dia enganxats a les notícies… Els xiquets ho noten i no és gens estrany que tinguen por o estiguen confusos. És important escoltar-los i treballar amb ells les emocions. Si els expliquem com ens sentim, ells també ho faran i els ajudarem a expressar-se millor.
  • El temps lliure és bo. Planifiques activitats per a fer amb els teus fills durant totes les hores del cap de setmana? Segurament la teua resposta és no. Per tant, tampoc no ho faces ara en temps de coronavirus. No cal. Deixa que els teus fills s’avorrisquen i juguen lliurement, contribuiràs a fer que siguen més creatius i aprenguen a entretindre’s.
  • Planifica activitats en família. Aprofita aquests dies per a dedicar temps de qualitat als teus. Organitza partides de jocs de taula, debats, reunions familiars… Si fa molt de temps que no esteu tots junts a l’hora de dinar, ara és un bon moment! Compartir taula és una de les activitats que més contribueix al bon clima familiar.
  • Distribueix les tasques. Mantindre la casa neta i ordenada és vital per a una bona convivència familiar. De segur que hi ha coses que tots pugueu fer, per això distribueix les tasques. Si tots els membres hi col·laboreu, els més menutsse sentiran partícips i motivats.

De la mateixa manera que la batalla contra el coronavirus és responsabilitat de tots, ho és també mantindre una bona convivència familiar. Els adults hem de ser més pacients i comprendre que és complicat per a tots, però per als xiquets, encara més.

Deixeu un comentari

X