Com podem fer transferències o traspassos en Ruralvía amb Caixa Popular

2019-09-12T16:12:17+02:00 10 de setembre de 2019|Entorn digital|

Com podem fer transferències o traspassos en Ruralvía amb Caixa Popular

Molts ciutadans consideren que una transferència i un traspàs és la mateixa cosa, però, en realitat, n’hi ha una diferència bàsica que vos explicarem. A més, gràcies als desenvolupaments tecnològics dels últims anys, qualsevol client de Caixa Popular pot fer una d’aquestes dues operacions des del seu compte en Ruralvía, la nostra banca digital.

 

Comencem pel principi: diferència de conceptes

La destinació dels diners serà el determinant que marcarà la diferència entre transferència i traspàs.

 • Traspàs: es du a terme un enviament de diners des d’un compte a un altre de la mateixa entitat. La importància no és el titular del compte, sinó que els diners es mouen dins de la mateixa entitat entre diferents comptes. És una operació que no sol portar associats costos. En Caixa Popular, com en totes les altres entitats, l’ingrés dels diners és immediat.
 • Transferència: es fa un enviament de diners a un compte d’una altra entitat i, encara que semble mentida, mai no són instantànies. En Caixa Popular, a través de Ruralvía, pots triar el servei de Transferència Immediata i els diners s’ingressaran en línia en el mateix moment. A més, aquest tipus d’operacions sí que sol portar associades unes comissions, encara que dependrà de cada entitat. En Ruralvía, per exemple, podràs veure el possible cost, segons el tipus de transferència, en el mateix moment abans d’executar l’enviament.

 

Transferències nacionals i internacionals

Vos hem comentat que hi ha diferents tipus de transferències, la qual cosa influeix directament també en el cost de la possible comissió, i creiem que és rellevant explicar les diferències.

Les transferències nacionals o domèstiques són aquelles en què el compte d’on ixen els diners com el compte on es reben estan a Espanya. En canvi, les transferències internacionals són aquelles a què s’envien fons d’un compte d’un país a un compte que està en un altre país.

Des del Banc d’Espanya han marcat unes directrius molt clares a l’hora de fer una transferència internacional. Per exemple, si els països en què estan l’ordenant i el receptor de la transferència estan en zona SEPA (països membres de la Unió Europea –UE– a més d’Islàndia, Liechtenstein, Mònaco, Noruega, San Marino i Suïssa) hauran de tindre els mateixos costos que els pagaments nacionals. A més, si hi intervé un banc corresponsal, l’entitat de l’ordenant ha d’informar el seu client de la possibilitat que aquell carregue les seues pròpies despeses.

A més, és important saber que a l’hora de fer una transferència internacional, si s’utilitza l’IBAN i el BIC, el Banc d’Espanya ho considera una transferència STP (Straight Through Processing) i l’enviament serà més ràpid i econòmic.

 

Com podem fer transferències i traspassos amb Caixa Popular

Si ets client de caixa popular, ho tens molt fàcil gràcies a Ruralvía , la banca digital de totes les entitats de Grupo Caja Rural. Només has d’accedir en el teu compte en Ruralvía, tant en la web com en l’aplicació mòbil si la tens descarregada i instal·lada, i clicar en l’opció de ‘Transferències’. En aqueix moment, ja t’apareixeran les opcions per a triar entre totes les possibilitats disponibles:

 

 • Transferències o traspassos nacionals.
  • Fer un traspàs entre dos dels teus comptes, i el càrrec i l’abonament es fan en el moment.
  • Transferències ordinàries des d’un dels teus comptes, a comptes de la teua mateixa entitat o d’altres entitats.
  • Transferències nòmina, perquè pugues fer el pagament de les nòmines dels teus empleats.
  • Anul·lar transferències fetes en el dia.
  • Consultar les transferències rebudes, emeses, pendents, anul·lades o no efectuades.
  • Donar d’alta o gestionar els teus comptes favorits.
 • Transferències periòdiques per als enviaments de diners que repeteixes regularment. Tria aquesta opció i configura, de manera senzilla, una transferència periòdica, que nosaltres ens encarreguem de fer el pagament tots els mesos.

Per a configurar una transferència periòdica hauràs d’emplenar les dades següents:

 • Dades relacionades amb la periodicitat: data de creació i data final, així com la freqüència de l’enviament, mes del primer enviament i dia de l’enviament.
 • Dades relacionades amb l’ordenant: nom de l’ordenant de l’operació, tipus d’operació (ordinària, nòmina o pensió), selecció un compte del menú desplegable i import de l’operació.
 • Dades relacionades amb el beneficiari: teclejar el número de compte d’abonament, el nom del beneficiari i el concepte de l’operació.

A més, si vols modificar, consultar o donar de baixa una transferència periòdica, a través d’aquest mateix apartat podràs fer-ho amb total comoditat.

 • Transferències a l’estranger. A través de Ruralvía també pots fer transferències a altres països, emplenant les dades que et demanarem, així com les dades de la transferència, dades del banc beneficiari i dades del beneficiari.

A més, podràs consultar totes les teues transferències emeses o rebudes i seleccionar-ne l’estat: abonades, processades, pendents d’abonar, pendents de processar, retornades, cancel·lades, o totes. També podràs gestionar els teus comptes favorits abans de fer la transferència.

 • Transferències d’abonament immediat. Si el que necessites és fer una transferència d’abonament immediat o consultar les transferències d’aquest tipus emeses, rebudes, no fetes o pendents de firma, únicament hauràs de seleccionar l’opció ‘Transferències d’abonament immediat’ del menú lateral i emplenar les dades que se’t sol·liciten. Aquest tipus de transferències, per les seues característiques, no permeten anul·lar-les una vegada s’han signat.

Si encara no t’has descarregat i instal·lat l’app Ruralvía mòbil, no esperes més, i fes les transferències i els traspassos a qualsevol hora i des de qualsevol lloc.

 

Deixeu un comentari

X