Com són les hipoteques mixtes? Descobreix-ne les peculiaritats i les oportunitats

2021-03-05T13:53:52+01:00 5 de març de 2021|Els teus diners|

Una de les preocupacions principals per als ciutadans que volen comprar casa és trobar una bona oportunitat immobiliària i una hipoteca afí a les seues possibilitats. En una època marcada per la Covid-19, el desig d’independitzar-se o de buscar un habitatge nou s’ha intensificat, i cada vegada hi ha més persones que busquen hipoteques de tipus fix, variable i, fins i tot, hipoteques mixtes.

Saps com es defineix una hipoteca? En termes fàcils d’entendre, és un préstec que una persona rep per adquirir un habitatge i que es compromet a tornar en un termini de temps concret i acceptant assumir uns interessos determinats pel préstec en si. El Banc d’Espanya precisa la definició i afig que és un “dret real” que grava un bé immoble amb l’objectiu d’“aconseguir el finançament necessari per a comprar-lo”.

Hi ha diversos factors associats a una hipoteca, com el termini de temps per al pagament del deute, el capital exigit i el tipus d’interés de l’operació. Coneixent aquestes tres característiques i les diferents hipoteques que hi ha, un ciutadà pot començar a buscar un préstec hipotecari per a les seues necessitats i sobre la base de les seues condicions personals.

 

Les hipoteques mixtes, les grans desconegudes per als joves espanyols

 

Joves i Habitatge 2020, un estudi dut a terme per AEDAS Homes a 1.000 persones entre 25 i 34 anys, ha extret conclusions molt interessants:

  • 8 de cada 10 enquestats coneixien les hipoteques mixtes com una opció per a comprar habitatge.
  • El 60% dels enquestats no tenien el coneixement bàsic per a calcular l’evolució del seu estalvi en funció de la taxa d’interés i de la inflació.
  • Més del 31% dels enquestats no saben respondre com seria l’evolució dels seus estalvis incorporant-hi una taxa d’interés anual.

Davant aquesta realitat, la principal conclusió de l’estudi dut a terme és que els mil·lennistes a Espanya tenen uns coneixements financers millorables. Aquestes xifres indiquen un desconeixement en conceptes bàsics perquè una persona puga prendre decisions financeres amb tranquil·litat.

 

Quins tipus d’hipoteques Hi ha? Fixa, variable i mixta

Des de Caixa Popular creiem que la diferència entre els tipus d’hipoteques que hi ha en el mercat espanyol és part d’una bona educació financera. Per aquest motiu, hui ens hem proposat explicar les opcions de préstecs hipotecaris disponibles diferenciant entre les modalitats fixa, variable o mixta.

 

Els elements que marcaran una diferència entre una hipoteca o una altra seran les quotes, el tipus d’interés, l’amortització del capital, els terminis i les comissions. Aquests elements obrin un món de possibilitats que qualsevol persona, a l’hora de triar un préstec hipotecari, ha de valorar.

 

  • La hipoteca fixa, una opció que evita sorpreses
  • La hipoteca fixa és un préstec amb un tipus d’interés fix i constant durant tot el període que dure la relació contractual. Això significa que la quantitat a pagar en cada quota serà la mateixa sempre, durant tot el temps que s’haja acordat per a tornar el préstec. En aquesta mena d’hipoteques, el client no viurà variacions en la seua quota a pagar a causa de variacions del mercat financer.
  • La hipoteca variable, l’alternativa que es recolza en un índex de referència
  • La hipoteca variable és un préstec hipotecari sotmés a un tipus d’interés variable que dependrà, directament, d’un índex de referència. Aquest índex de referència sol ser l’euríbor a 12 mesos. D’aquesta manera, la persona amb una hipoteca variable podria experimentar canvis en les seues quotes periòdiques a pagar, ja que podrà veure una variació en funció de com es comporte l’indicador econòmic definit en el contracte (l’euríbor, per exemple.)
  • La hipoteca mixta, la solució que mescla fixa i variable
  • La hipoteca mixta és una mescla dels dos préstecs hipotecaris comentats fins ara, fix i variable. En la hipoteca mixta se signa un tipus d’interés fix per un període de temps, per exemple 10 anys. Quan acaba aquest termini, el préstec hipotecari passa a estar sotmés a un índex de referència, com l’euríbor a 12 mesos, fins al final del préstec, per exemple els 15 anys restants si estiguérem parlant d’un préstec hipotecari signat amb un termini de fins a 25 anys per tornar-lo.

 

Per què triar una hipoteca mixta?

El gran avantatge de les hipoteques mixtes és que el seu tram fix és més baix que en una hipoteca completament fixa. Aquesta situació provoca que una persona que contracta una hipoteca mixta tracte d’amortitzar, durant els anys que haja signat amb el tipus d’interés fix, el màxim possible del préstec hipotecari, per beneficiar-se d’un tipus d’interés baix, abans de canviar al tram variable de la hipoteca.

No obstant això, quan arribe l’etapa variable es trobaran amb quotes on varia la quantitat a pagar sobre la base de l’índex variable de l’euríbor. Per aquest motiu, en general es recomana aquest tipus d’hipoteques a les persones que poden amortitzar cada cert temps hipoteca, per tractar d’acabar de pagar-la dins del tram d’interés fix.

 

Descobreix els préstecs hipotecaris per a joves de Caixa Popular

En Caixa Popular som conscients de les dificultats que tenen els ciutadans per a trobar una hipoteca que complisca les seues expectatives, així que hem preparat tota una gamma d’hipoteques perquè els nostres clients en troben una que s’adapte a la seua situació laboral i personal.

Ens referim a una hipoteca fixa, una de variable i les hipoteques joves, pensades per a persones entre 18 i 30 anys, que et permeten triar entre un tipus d’interés fix o variable i reduir la teua quota mensual pel fet de contractar productes addicionals.

En el cas que necessites més informació per a prendre una bona decisió sobre el préstec hipotecari ideal per a tu, pots escriure en el formulari següent. Un professional de l’entitat es posarà en contacte amb tu per resoldre tots els teus dubtes a l’hora de triar una nova llar per entrar-hi a viure.

 

Deixeu un comentari

X