Consells per a comprar en internet de forma segura

2019-03-25T10:43:32+01:00 21 de març de 2019|Entorn digital|

Realitzar compres online és cada vegada més habitual. Segons les últimes dades de comerç electrònic de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNCM), el comerç electrònic ha aconseguit la seua major taxa de creixement interanual des de 2015, amb un creixement del 26,2%, aconseguint els 7.785 milions d’euros.

Amb estes dades sobre la taula, volem donar-te alguns consells per a comprar a través d’internet i evitar ser víctima d’una estafa o robatori.

Consells per a comprar per internet

• Navega per pàgines web segures! Comprova la pàgina on has d’introduir les dades de pagament i fixa’t que la url comence per https:// i tinga al costat la icona d’un cadenat. Això vol dir que la pàgina compta amb un certificat de seguretat, que pots consultar fent clic en este cadenat.

• Desconfia d’aquelles pàgines en les quals no es detallen les dades de l’empresa. A més, la resta d’informació, com a formes de pagament, mètodes d’enviament, descripció del producte, preus… ha d’estar indicada clarament.

• Han d’especificar-se les condicions de lliurament i mètodes d’enviament durant el procés de compra. Per llei, el termini màxim de lliurament d’un producte adquirit online és de 30 dies. En el cas que fóra major, el venedor ha de notificar-ho. Si la notificació arriba una vegada adquirit el producte i el comprador no el volguera, el venedor ha de reembossar l’import pagat immediatament.

• Quan comprem online, també podem exercir el nostre dret de desistiment. En aquest cas, el comerç ha de retornar-nos l’import pagat en el termini màxim de 14 dies naturals des de la comunicació del desistiment.

• A l’hora de comprar en internet, les targetes virtuals són molt pràctiques i segures. Són targetes que es recarreguen amb l’import desitjat i eviten haver de facilitar les dades de la teua targeta de dèbit o crèdit habituals. T’agradaria tindre una? Pregunta sense compromís en qualsevol oficina de Caixa Popular i t’explicaran com aconseguir-la.

• Davant qualsevol incidència que puga sorgir, durant el procés de compra, l’ideal és resoldre’l amb el venedor, a través del departament d’atenció al client. En el cas de no arribar a una solució, es pot acudir a l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor. No obstant això, en cas de ser víctima d’un delicte, cal interposar una denuncia en la Policia.

• Una altra recomanació a l’hora de comprar de forma segura en internet és no deixar-se portar per preus increïblement atractius. El més aconsellable és buscar referències del venedor perquè pot tractar-se d’un error en la publicitat del producte o d’una estafa.

• Evita emplenar formularis amb dades innecessàries i revisar la informació sobre el tractament de les teues dades.

Com solem dir als nostres clients, és molt important que s’elimine el SMS enviat per l’entitat bancària amb les claus de la signatura online. Després d’haver fet ús de la clau, la millor forma d’evitar disgustos en un futur és eliminar aquest SMS.

En Caixa Popular mantenim una ferma aposta per la seguretat dels nostres clients en tots els àmbits, també en temes de comerç online. Disposem de mesures que garanteixen la confidencialitat de les comunicacions i protegeixen les seues dades en les transaccions per internet.

Deixeu un comentari

X