• Consejos para trabajar desde casa

Has muntat l’oficina al menjador? Consells per a treballar des de casa

2020-03-26T10:46:57+01:00 26 de març de 2020|Al teu costat|

És possible que durant aquests dies hages de treballar des de casa; per això, des de Caixa Popular t’acostem una sèrie de consells molt pràctics perquè aconseguisques teletreballar amb èxit.

Si ja treballaves des de casa abans, ja hi deus estar acostumat. Si la situació és nova per a tu, però, potser et costa concentrar-te, et desmotives o penses que no etstan productiu com hauries de ser.

La primera cosa que has de saber és que són sensacions habituals entre les persones que treballen des de casa per primera vegada. Per a evitar-ho i treballar de manera eficient, segueix els consells següents. Estem segurs que, si ho fas, hi haurà un abans i un després pel que fa a la teua manera d’entendre el teletreball.

Com es pot ser productiu en treballar des de casa

Aspectes com la il·luminació natural, l’espai, la taula, la cadira o com estiga tot d’ordenat contribueixen a fer que siguem més eficients. Sempre que el teu habitatge ho permeta, és preferible que et situes prop d’una finestra. L’estalvi en electricitat serà important i, a més, evitaràs que se’t canse la vista.

En Caixa Popular t’indiquem altres recomanacions molt útils:

1. Reserva un espai per a situar la teua nova oficina. En la mesura que siga possible, mira que siga un espai independent de la resta de les estances de la casa, sobretot, que estiga allunyat de llocs de pas i de distraccions, com el televisor. Encara que et cride l’atenció treballar des del sofà o, fins i tot, des del llit, oblida-te’n! Improvisa una oficina a casa, decora-la amb el que tingues i sent-te còmode i a gust. Això és el més important perquè la teua productivitat no es veja en perill.

2. Respecta un horari laboral. Alça’t amb temps, dutxa’t, no et poses el pijama, fes exercici físic… I sí, si pots, fes-ho tot abans d’entrar a treballar. La nostra recomanació és que mantingues el mateix horari que tenies quan anaves a l’oficina. Això t’ajudarà a seguir la mateixa rutina i els mateixos hàbits.

3. Contacta amb els companys. Que treballes des de casa no significa que estigues sol. Si els companys estan en la mateixa situació que tu, feu videotelefonades i mantingueu el contacte. Una reunió a primera hora del dia sempre és un bon començament de jornada, no trobes? Us ajudarà a organitzar la faena i, en cas que treballeu en equip, a coordinar més bé les tasques.

4. Alimenta’t de manera saludable. El fet que no puguem eixir de casa no és cap excusa per a descurar l’alimentació. Evita menjar aliments poc saludables i augmenta la ingesta de fruites i verdures per a millorar els nivells d’energia. Si has de picar entre hores, tria aliments saludables i no abuses del consum d’ultraprocessats. Per descomptat, fes esport. Durant aquests dies hi ha un munt d’entrenadors virtuals que ofereixen rutines gratuïtes en la xarxa, classes en directe… Qui no es mou és perquè no vol!

5. Busca el suport de la família. Ningú millor que la família per a ajudar-te a suportar aquesta situació. Per a ajudar-vos mútuament, més ben dit. Si tens parella i tots dos teletreballeu, la coordinació és clau per a l’estabilitat familiar. En el cas que hi haja xiquets a casa, distribuïu les faenes perquè la càrrega no recaiga sempre en la mateixa persona. Tots els membres de la família hem de respectar els horaris de treball de la resta per a tindre una convivència sana i sostenible.

Força! Ho fas molt bé.

Deixeu un comentari

X