• Planes durante la cuarentena

Cultura en quarantena, iniciatives per a aprofitar el temps

2020-03-18T13:17:40+01:00 18 de març de 2020|Al teu costat|

Hi ha moltes maneres d’afrontar els dies de confinament i des de Caixa Popular us acostarem unes quantes opcions.

Una vegada declarat l’estat d’alarma al país divendres passat, els museus, els teatres, els cinemes i el món de la música han bolcat les seues activitats en la xarxa per omplir el buit de les sales. Si el públic no pot anar als centres culturals, els centres culturals s’instal·len a casa gràcies a les noves tecnologies.

Des d’aleshores, i gràcies a Internet,la majoria dels artistes van proposar com a alternativa oferir en les seues xarxes socials iniciatives, com ara concerts, recitals de poesia o contacontes, per fer més suportable passar tantes hores a casa. Ens sobra temps lliure i pensar no sé què fer ja no és excusa, perquè hi ha moltes alternatives. L’objectiu: dir amb la boca gran #Joemquedeacasa.

Principals alternatives musicals per a la quarantena

#Yomequedoencasa Festival i Cuarentena Fest, que es poden veure en streamingdes de casa fins al 27 de març i gaudir en temps del coronavirus de la veu d’un munt d’artistes.

El funcionament és molt senzill: cada artista fa un directe des del seu propi perfil d’Instagram a una hora establida i toca alguns dels seus temes.

El cinema, un aliat per a gaudir dels dies a casa

Veure pel·lícules sempre és una alternativa quan passes temps a casa, per això és probable que ja estigues avorrit de Netflix o HBO. Si això és el que passa a casa, pots accedir a la plataforma Open Culture, que ofereix un catàleg amb més de mil pel·lícules.

El teatre arriba dins de casa gràcies a les plataformes digitals

Teatre a domicili amb la plataforma digital Teatroteca: que els teatres tanquen no vol dir que no puguem continuar veient obres.

El Centre de Documentació Teatral posa a la disposició de tots un arxiu amb més de mil enregistraments d’obres de teatre per a tots els públics per a veure-les en línia i debades.

Per a poder gaudir d’aquest servei gratuït de préstec, només cal donar-se d’alta i, una vegada reservada l’obra, t’envien la informació de quan la tens disponible i durant quant de temps.

Revistes i còmics per a tots els gustos

Les revistes de Hearst España ofereixen accés gratuït durant les pròximes setmanes. Les revistes en línia també són una bona opció per a combatre l’avorriment i de moment, fins a l’1 d’abril, hi ha accés gratuït a revistes com 10 Minutos, Harper’s Bazaar, Esquire, Elle, Cosmopolitan, Mi casa, Nuevo Estilo, Fotogramas… Per a fer servir aquest servei cal descarregar-se l’app Kiosco y más.

Si el que t’agrada són els còmics, també hi ha moltes alternatives, perquè autors i il·lustradors com Pepo Pérez, Cristina Durán o Juan Antonio Torres García comparteixen en el seu perfil de Twitter descàrregues gratuïtes dels seus còmics. També el col·lectiu Autoras de Cómic, com la revista Tebeosfera, fan una tasca encomiable actualitzant en temps real les seues llistes de còmics gratuïts.

Amplia el teu coneixement d’art

Fes visites virtuals a museus com el Museu de les Arts i les Ciències, Museu del Prado, el Reina Sofia o el Thyssen… on es poden fer, amb un clic i sense moure’ns del sofà, visites virtuals a les exposicions, als vídeos explicatius dels diferents comissaris, als tràilers i a altres continguts, com ara conferències, cursos i simposis.

A més d’aquests altres museus més llunyans, com el del Louvre, a París (França); el British Museum, a Londres (Regne Unit) o el Metropolitan Museum (MET), a Nova York (EUA).

Si hem de traure una cosa positiva de tot això és que tenim recursos per no avorrir-nos. El dia té moltes hores i dedicar-ne un parell al consum de cultura és molt bona alternativa, perquè ens alimenta la ment.

Deixeu un comentari

X