Da Vinci, Dalí, Warhol i Picasso, quatre perfils d’inversor. En quin fons de Gescooperatiu invertirien?

2021-04-20T11:51:59+02:00 20 d'abril de 2021|Els teus diners|

Invertir és tot un art, com ho demostra la gran quantitat d’opcions que hi ha per a triar un bon fons d’inversió per als nostres interessos. De la mateixa manera que pintar requereix habilitat i el pintor sempre s’enfronta a un llenç blanc, la persona que deposita els seus estalvis amb l’esperança d’aconseguir alguna rendibilitat no garantida també arrisca els seus diners per aconseguir-ho.

Hui et presentarem el concepte del perfil d’inversor, que t’ajudarà a entendre com has de planificar les teues inversions segons la teua capacitat d’assumir el risc de cada operació. Picasso, Dalí, Warhol i Da Vinci tenen en comú que eren genis en els seus camps, però alguns agafaven més riscos que altres segons la seua manera d’entendre la vida.

Quin fons de Gescooperatiu triarien ells per invertir? Aquesta és la pregunta a què volem donar resposta en aquest article, perquè et resulte més fàcil decidir sobre la destinació dels teus diners i sobre el teu propi perfil d’inversor. Comencem!

Picasso, Dalí, Warhol i Da Vinci. Quin perfil d’inversor eres tu?

Hi ha diversos factors que has de tindre en compte quan hages d’invertir. L’horitzó temporal de la teua inversió, la teua situació financera, la teua capacitat d’assumir pèrdues… Tots han de formar part d’una estratègia adequada que diversifique els teus diners amb l’objectiu d’aconseguir una rendibilitat que, recorda, en cap moment està assegurada.

Leonardo da Vinci, el geni del Renaixement italià, és conegut per tindre un perfil conservador quant als seus esforços pictòrics. El seu talent, que arribava fins a disciplines com l’enginyeria o l’arquitectura, s’expressava en gran manera dins d’un art lineal que guardava algunes sorpreses menudes, com el somriure de la Mona Lisa.

L’inversor conservador té com a objectiu preservar el seu capital, encara que busca una rendibilitat addicional en el mitjà termini, amb un risc controlat. L’exemple de Da Vinci ens demostra que les persones que entren en aquesta definició no volen grans esglais, però estan ben informats de tots els riscos que corren en el present.

El perfil moderat és característic d’un gran pintor del segle XX, l’inconfusible Salvador Dalí, que omplia de surrealisme totes les seues creacions. L’artista català transformava la realitat per sorprendre l’espectador, però sempre dins d’unes línies amb figures humanes que eren recognoscibles.

La persona moderada vol aconseguir més rendibilitat que la conservadora, amb un augment de les pèrdues a què s’exposa, a través de carteres d’inversió amb oscil·lacions a curt termini. És així com, imitant el geni i el carisma de Dalí, pren les decisions de manera conscient i coneixent els avantatges i els inconvenients de la seua situació actual.

Andy Warhol és un gran exemple del perfil arriscat, sobretot per la seua capacitat de crear pintures que converteixen els objectes quotidians i els personatges famosos en autèntiques icones del seu temps. L’artista nord-americà no dubtava a recórrer el país ensenyant el seu art tan arriscat, fins i tot quan els crítics titlaven les seues obres de “pretensioses” o “bromes pesades” que mancaven de sentit.

La seua visió estrambòtica i mancada de risc el portava a prendre decisions que sovint no respectaven els factors externs que pogueren afectar-ne el resultat. Aquest és el cas dels inversors valents, que estan acostumats a les oscil·lacions de la borsa i enfoquen el seu punt de mira en els possibles guanys a llarg termini, centrant-se sobretot en la inversió en renda variable.

En últim lloc està el perfil molt arriscat, dins del qual s’enquadra Pablo Picasso. Aquest gran pintor malagueny va ser un dels més aventurats del segle XX, perquè va crear l’art del cubisme i va inspirar milers de nous creadors a explorar les avantguardes artístiques del seu temps. El seu estil pictòric, multiforme i canviant, mai es conforma amb la realitat i intenta dibuixar-la, tal com afirmava ell, com si es tractara d’un xiquet.

L’inversor molt arriscat és el que vol maximitzar la rendibilitat a llarg termini, assumint un nivell d’inversió enorme i centrant-se en un percentatge de renda variable molt superior al de renda fixa. La persona que entra en aquest perfil no té por dels canvis del mercat i sap veure l’oportunitat dins de cada operació, encara que siga molt menuda. D’aquesta manera, s’arrisca a tindre grans pèrdues, però també pot aconseguir grans guanys.

Aquests quatre perfils d’inversors estan sotmesos a canvis, perquè pot ser que en algun moment de la teua vida tingues una situació econòmica i personal que et porte, per exemple, a fer una inversió més arriscada del que és normal. En qualsevol cas, sempre és una bona idea buscar assessorament professional per conéixer els productes i els serveis que té Gescooperatiu, la gestora de fons d’inversió de Caixa Popular.

Els fons sostenibles, perfilats, de renda fixa, mixta o variable estan pensats segons la situació en què estigues, perquè pugues adaptar el teu horitzó d’expectatives a les teues inversions reals. De la mateixa manera que un pintor ha de decidir què pintarà davant de cada quadre, tu també has de decidir en quin fons invertiràs amb tota la informació a les teues mans.

 

 

 

 

 

Deixeu un comentari

X