El sistema biomètric, el teu gran aliat quan utilitzes Ruralvía Mòbil

2021-04-09T10:13:55+02:00 9 d'abril de 2021|Entorn digital|

L’aparició dels sistemes biomètrics en els dispositius ha permés optimitzar la seguretat en els serveis de banca digital, com Ruralvía. A través d’aquests sistemes es pot verificar la identitat de la persona en moments delicats, com quan accedeix al seu banc des del mòbil o quan ha de fer algun pagament, per exemple. Caixa Popular ha incorporat la biometria en els seus sistemes perquè els seus clients se senten més segurs i operen amb Ruralvía Mòbil amb total tranquil·litat.

 

Activar-ho és molt senzill, així que hui volem explicar-te tot el que necessites saber per a tindre, en qüestió de minuts, totes les eines a mà per protegir les teues dades bancàries de ciberdelictes com la pesca o phishing, la pesca per SMS o smishing i la pesca per veu o vishing. T’agrada la idea? Anem-hi!

 

Per què hauries d’utilitzar el sistema biomètric?

 

La biometria és una tecnologia amb molts avantatges, que fomenta la privacitat i la protecció en tots els dispositius. La utilitat principal que té és que permet registrar l’empremta dactilar o el rostre de l’usuari per associar-lo al mòbil o a la tauleta, de manera que pot confirmar la seua identitat sempre que haja d’utilitzar-los o a fer fitxatges en la seua empresa.

 

Les possibilitats són quasi infinites, perquè permet comptar amb un nivell òptim de seguretat en tota la navegació. Quan associes els teus trets físics amb el teu dispositiu, t’assegures que cap altra persona accedeix a les teues dades personal, cosa que pots aconseguir registrant els teus trets físics amb bones condicions d’intensitat lumínica, o acostant el dit per uns quants costats al receptor.

 

Un altre avantatge rau en la facilitat d’ús que t’ofereix. Els mòbils actuals tenen el sensor tàctil en la part posterior, i amb el reconeixement facial en la davantera, per la qual cosa només has d’acostar una part del teu cos al dispositiu perquè el reconega. És útil per a desbloquejar el mòbil, per a fer operacions de tota mena o fins i tot per a evitar el robatori d’informació.

 

El sistema biomètric és un gran aliat de la tecnologia NFC, per la qual cosa t’assegures que els teus pagaments en comerços locals respecten els màxims estàndards de protecció. Només has d’acostar el teu dispositiu al terminal contactless, sense haver d’introduir claus o números PIN innecessaris.

 

Finalment, augmenta la privacitat dels usuaris quan operen amb la seua banca mòbil. Com deus haver imaginat, els ciberdelinqüents no poden entrar si hi ha una barrera tan important com el reconeixement facial o l’empremta dactilar, perquè haurien de robar aquesta informació del seu cos, cosa que resulta quasi impossible.

 

Sis passos per a activar el sistema biomètric en Ruralvía Mòbil

 

Si vols activar el sistema biomètric en Ruralvía mòbil, només has de seguir una sèrie de passos, que et permetran gaudir d’aquesta funcionalitat de la teua banca digital.

  1. Descarrega’t l’app Ruralvía Mòbil
  2. Entra en la pestanya “Els meus ajustos”, en el menú esquerre de l’app, fes clic en “Seguretat”
  3. Dins del menú desplegable, activa l’opció “Biometria per a signar compres en línia”
  4. Llig la informació relacionada i segueix els passos que se’t mostren en la pantalla.
  5. Registra el teu rostre o l’empremta, i per evitar problemes assegura’t de tindre bona llum.
  6. Per confirmar l’activació hauràs d’introduir la teua clau de signatura i el codi que et deu haver arribat en forma d’SMS.

 

Després d’executar aquests sis passos, ja podràs fer servir la biometria per confirmar tots els teus pagaments en línia a partir d’ara.

 

Quan hages de fer les teues compres en el teu comerç electrònic de confiança, rebràs una notificació automàtica en el teu mòbil i, després de prémer-hi, només hauràs d’acostar l’empremta o el teu rostre al dispositiu per processar el pagament amb total comoditat. En aquest vídeo tens tot el que necessites per a entendre el procés de principi a fi:

 

La notificació automàtica i l’SMS, dos mètodes que cuiden de la teua seguretat en Ruralvía

 

Caixa Popular treballa dia a dia perquè la normativa europea PSD2 siga una realitat en la gestió que el client fa de la seua banca mòbil. És per això que, si vols entrar en Ruralvía després de 90 dies d’inactivitat, hauràs de seguir mètodes com la recepció d’SMS o les notificacions automàtiques per iniciar la sessió. D’aquesta manera, t’asseguraràs que només tu tindràs accés a la teua pròpia informació bancària.

 

El sistema biomètric et facilita les coses perquè pugues fer les teues operacions i els teus pagaments en línia amb Ruralvía. No dubtes d’activar-lo perquè el teu dia a dia siga molt més còmode, complet i segur!

 

 

 

 

Deixeu un comentari

X