Els nostres valors, la diferència entre la cooperativa de crèdit i la banca tradicional

2020-12-01T10:08:03+01:00 4 de desembre de 2020|econòmica, Els teus diners, social|

Quan ens trobem davant un banc o una cooperativa de crèdit com Caixa Popular, a vegades no sabem que són entitats creditícies diferents. Encara que semblen termes similars, en la realitat tenen grans diferències que no hem de perdre de vista. Les cooperatives de crèdit, per exemple, tenen un model de negoci que destina una part dels seus beneficis al desenvolupament sostenible del seu territori. Els valors d’una cooperativa de crèdit, com Caixa Popular, són els seus principals atractius per als clients que hui, més que mai, busquen entitats financeres compromeses amb la societat.

En Caixa Popular, per exemple, contribuïm a la millora social, econòmica i cultural de la Comunitat Valenciana. A més de tindre una fortalesa patrimonial rellevant i índexs de solvència i liquiditat elevats, gràcies a una gestió eficient, tal com explica el nostre director general, Rosendo Ortí, són ja “més de 40 anys treballant amb esforç, compromís, ètica i passió per construir un model de valor econòmic i social en el sector financer per a la Comunitat Valenciana”.

Les cooperatives de crèdit com Caixa Popular tenen l’origen en el segle XIX davant la necessitat creixent de construir entitats financeres basades en el respecte als valors de la regió i a la inversió contínua en el desenvolupament social de cada província. Caixa Popular, en aquesta línia, ens involucrem en innombrables projectes socials a la Comunitat Valenciana, i arribem a cooperar amb centenars d’ells cada any.

En aquest article volem ensenyar-te quines altres diferències marquen la realitat dels bancs i les cooperatives de crèdit, perquè entengues els motius pels quals els clients poden decantar-se per triar el cooperativisme financer com la seua opció.

 

Cinc diferències transcendentals entre la banca tradicional i el cooperativisme financer

En el moment d’analitzar les diferències entre un banc tradicional i una cooperativa de crèdit com Caixa Popular, empresa cooperativa ètica, competitiva, innovadora, social, defensora del desenvolupament sostenible i transparent.

 

1. Estructura democràtica

Caixa Popular la majoria dels empleats són propietaris de l’entitat. Això genera una estructura democràtica de confiança i una personalitat diferent de la resta de les entitats financeres. Les decisions importants que afecten l’Entitat es prenen en una assemblea general en què els empleats, com a propietaris, hi tenen veu i vot.

 

2. Banca de proximitat

El tipus de relació amb els clients és pròxima, ja que es practica una banca de proximitat. Els empleats de Caixa Popular estan totalment integrats en els barris i pobles on se situen les oficines, i formen part de l’entramat social, de les activitats i les festes, i busquen les fórmules per a donar suport al desenvolupament del comerç local.

 

3. Responsabilitat social

Caixa Popular, com a cooperativa de crèdit, es recolza en els valors d’autoajuda, responsabilitat i solidaritat, principis que guien tots els àmbits de la cooperativa. Els empleats, per exemple, a través d’un comportament responsable, ètic i sostenible, posen el focus a escoltar i atendre les necessitats, els requeriments i les expectatives dels seus clients i grups d’interés de la Comunitat Valenciana.

 

4. Inversió socialment responsable

Si mirem la destinació dels beneficis, també ens trobem amb grans desavinences. La Llei 13/1989, de 26 de maig, de cooperatives de crèdit estableix que aquestes entitats han de dedicar una part del seu excedent de capital al Fons de Reserva Obligatori o al Fons d’Educació i Promoció, entre altres recursos, per aconseguir el benestar efectiu de la societat.

 

5. Inclusió financera en tots els nivells

Un altre punt que diferencia els bancs de les cooperatives de crèdit és l’accés al finançament. Caixa Popular treballa per acostar els seus serveis financers a zones geogràfiques amb menys població, i fins i tot hi obri oficines. Des de la nostra entitat defensem la inclusió financera i tractem de donar solució als ciutadans que han viscut l’eixida d’altres entitats en pobles amb menys població, una situació que ha provocat una exclusió financera real en algunes zones de la Comunitat Valenciana.

 

Fes-te client de Caixa Popular

Caixa Popular forma part de l’entramat de cooperatives de crèdit a Espanya, un model que, com has vist, proporciona grans opcions de finançament als seus clients i els permet formar part d’una família democràtica que facilita totes les seues gestions.

Fer-se client de l’entitat és realment senzill. Si vols formar part de Caixa Popular, només has de descarregar-te l’app Ruralvía mòbil, prémer el botó ‘Fes-te’n client’ i seguir els passos que descobriràs en el procés.

  1. Selecciona ‘Caixa Popular’ en la llista d’entitats.
  2. Emplena la informació que et sol·licitem a través del formulari.
  3. Assegura’t de tindre el DNI prop per enviar-lo per totes dues cares, a través de la galeria del mòbil o amb el servei d’escaneig que et proporcionarem.
  4. Confirmarem la teua identitat per evitar qualsevol estafa, amb una simple videotelefonada.
  5. Només et faltarà l’últim punt: signar els documents de manera digital sense abandonar el procés. Fàcil i còmode.

Si prefereixes acabar el procés Fes-te’n client per la via tradicional, és tan fàcil com telefonar a una de les nostres oficines de dilluns a divendres, entre les 08.30 i les 14.30 i les 16.00 i les 18.00 hores. Estarem a punt per ajudar-te en el que necessites!

Deixeu un comentari

X