Emprenedoria postcoronavirus: 5 idees de negoci per al futur

2021-08-23T11:38:43+02:00 24 d'agost de 2021|Empren|

Emprendre és una qüestió de valor, però també és una activitat que ha de fer-se aprofitant les oportunitats de mercat que sorgeixen en moments de canvis com l’actual. El coronavirus ha proposat diferents opcions de treball, millores en els processos productius i nous estils de vida que hem de tindre en compte si volem que el nostre negoci adquirisca un bon nivell de vendes en els pròxims anys.

L’àmbit sanitari, el de la ciberseguretat, els recursos humans… La reinvenció ha sigut la paraula clau per a moltes companyies des de l’aparició del COVID-19, que han hagut d’adaptar-se als tancaments pel confinament o a les aturades d’activitat que s’han proposat en àmbit internacional.

Conseqüència d’això és que moltes han hagut de posposar o suspendre els seus plans de negoci per a internacionalitzar-se, per exemple, o s’han vist obligades a digitalitzar-se a marxes forçades.

5 sectors per a emprendre

L’informe El futuro de los negocios 2021 d’Accenture defensa que quasi 9 de cada 10 empreses tenen clar quins són els reptes a què s’enfronten hui dia, però només el 6% confien plenament en les seues capacitats actuals per preveure i respondre a futures disrupcions.

Hui dia és més necessari que mai tindre habilitats i amb bones tècniques que permeten aconseguir un gran nivell de flexibilitat, comoditat i exportació en qualsevol situació.

D’ací ve la importància de plantejar una bona formació en línia perquè els empleats puguen convertir-se en futurs líders que posen en marxa estratègies revolucionàries, així com fer anàlisis de mercat concretes perquè aconseguisquen augmentar el volum de vendes final del seu propi negoci.

  • Comunicació digital

El més important en aquest camp serà enfocar-se en àmbits com la creació de continguts multimèdia, les eines de comunicació o videoconferència com ara Zoom, Slack o aplicacions, així com els relacionats amb la creació de campus virtuals o plataformes que donen suport a cursos en línia de tota mena. Finalment, també destacaran les empreses que aconseguisquen un bon nivell de venda de material d’enregistrament i il·luminació (càmeres web, micròfons, il·luminació, etc.).

  • Comerç electrònic

La logística i el supply chain també tindran un gran protagonisme en la recuperació econòmica. La consultora Nielsen afirma que les compres en línia van augmentar un 75% durant el confinament, mentre que el 11,5% dels consumidors en línia no estaven habituats a fer aquestes activitats abans del coronavirus. La perspectiva que obri és gran, per la diversitat d’hàbits de consum, cosa que indica que les empreses hauran de dirigir-se cap a un sistema de distribució descentralitzat, coordinat i traçable en geografies i proveïdors de tota mena, sense haver de renunciar a l’economia d’escala.

Així funcionen empreses com Amazon o eBay, que representen exemples perfectes del potencial que tenen els comerços electrònics, a través de l’enviament de productes generalistes i específics fins a localitzacions d’arreu del món.

Dades massives i tecnologia

La logística s’obrirà pas amb plataformes que empren la robòtica i el blockchain, que vinculen consumidors i proveïdors, però també serà important que el repartiment aprofite els avantatges del IoT, les dades massives (Big Data) i Indústria 4.0.

  • Alimentació

El menjar, el delivery i el take away es veuran beneficiats dels nous hàbits dels consumidors, que no tenen gens de por d’obrir les seues apps o les seues webs favorites per demanar menjar, roba o tota mena de productes. La gran demanda que hi ha farà que les empreses hagen d’especialitzar-se, canviant els seus models de negoci per produir envasos sostenibles i compostables, apostant per tecnologies que permeten la traçabilitat d’aliments i, en últim torn, en les solucions sostenibles que reduïsquen l’impacte mediambiental.

  • Ciberseguretat

L’augment dels ciberdelictes ha provocat que sorgisca una altra oportunitat de negoci per a les empreses: la ciberseguretat. Els treballs que implementen programes antivirus, o de qualsevol altre tipus, han guanyat popularitat en els últims mesos, perquè els ciberdelinqüents cada vegada provoquen més estralls en la realitat del coronavirus.

 

Caixa Popular t’acompanya en la teua pròxima aventura empresarial

Caixa Popular és una cooperativa de crèdit en què ens hem proposat ajudar a impulsar el teixit empresarial de la Comunitat Valenciana. En aquesta línia d’actuació, “durant l’any 2020, hem fet passos decidits cap a la consolidació i el desenvolupament de la nostra missió empresarial, que no és altra que ser una banca cooperativa, valenciana, amb valors, social i diferent”, declara el nostre president, Amadeo Ferrer.

Els emprenedors de la Comunitat Valenciana poden sol·licitar en Caixa Popular liquiditat immediata per a posar en marxa els seus projectes empresarials, i rebran de la nostra entitat l’assessorament que necessiten per a trobar la solució financera que s’adapte millor a les seues necessitats.

Caixa Popular, a més, és una opció financera per als autònoms i els emprenedors que necessiten un préstec per a la seua empresa, o altres productes de finançament a llarg termini, com el servei de lísing o rènting.

T’agradaria rebre més informació? Pots posar-te en contacte amb nosaltres en qualsevol oficina de Caixa Popular, o completar aquest formulari digital perquè siguem nosaltres els que contactem amb tu.

 

 

 

Deixeu un comentari

X