Durant les vacances recarrega les piles de veres

2020-08-04T23:14:58+02:00 14 d'agost de 2020|Al teu costat|

Després d’aquests mesos de confinament i amb l’estrés que ha suposat la COVID-19, enguany tots tenim una obligació personal durant les vacances: desconnectar i recarregar les piles. Això significa treballar internament per buscar un equilibri cos-ment i, per a fer-ho, per exemple, és recomanable dedicar temps a practicar exercici periòdicament, mantindre una dieta equilibrada i no malgastar l’energia vital en fites innecessàries, a més de destinar unes quantes hores al dia a descansar el cos i el cap.

Tècniques per a millorar l’actitud

“La felicitat no està en un altre lloc, sinó en aquest lloc; no en una altra hora, sinó en aquesta hora”, va assegurar Walt Whitman. I, la veritat, és que encara hi ha molts moments del dia en què gastem energia enyorant el passat i imaginant el futur. Això, en definitiva, significa no aprofitar el present.

A través de tècniques de meditació i d’atenció plena (mindfulness) es treballa el desenvolupament de l’atenció de manera conscient. La finalitat última d’aquestes tècniques és aconseguir que el cap de la persona es mantinga en el moment actual, en una realitat que accepta, amb l’actitud més positiva possible i evitant els judicis de valor.

Fora estrés innecessari

Acceptar les situacions com arriben t’ajudarà, també, a no destinar l’energia a reduir els efectes de les falses expectatives. Per exemple, baixar a la platja ara a l’agost i que no hi haja problemes d’espai, abans de la COVID-19, ja era un mite; ara, amb més restriccions d’espai, és gairebé una utopia. Davant d’aquesta realitat, assumeix que hi haurà moments en què no et podràs banyar ni relaxar davall del para-sol, però trobaràs altres opcions.

Deixar fluir és molt més que una expressió, és una manera d’afrontar la vida diària i d’entrenar la intel·ligència emocional. La vida és una successió de canvis i ser capaç d’adaptar-se a cadascun amb una actitud positiva és clau per a reduir l’estrés i gaudir més de la vida.

 

Para’t a pensar, ara ho pots fer per vacances

Viure de manera ràpida i sense temps per a pensar és un bé molt preuat i estem acostumats a viure molt de pressa i a pensar poc. Ara, durant les vacances, pots centrar-te i meditar abans d’actuar. Per exemple, dedica el temps que necessites per a posar-te crema per tot el cos abans de prendre el sol i consumeix totes les hores del dia que vulgues per llegir el llibre que fa mesos que mires de llegir i en què no passes mai del primer capítol.

 

Recorda quines són les teues metes i els teus objectius 

Si fa setmanes que treballes sense parar i mirant de complir totes les responsabilitats sense pausa, és probable que hages deixat de banda la teua missió personal. Per a poder saber quines metes t’has de proposar, també és vital conéixer bé qui ets i com et comportes amb els altres. L’honestedat és una virtut molt valorada en l’entorn laboral i en el personal, però l’honestedat vers la teua persona també és rellevant per a poder gastar energia en una bona causa: aconseguir avançar cap a la meta dels teus objectius personals.

Si practiques aquestes tècniques o recomanacions, és molt probable que aconseguisques reduir l’esgotament emocional més del que imagines i, a més d’estalviar energia, aconseguir sentir que realment has recarregat les piles durant les vacances.

 

 

Deixeu un comentari

X