Enguany, aprén a collir bolets amb paciència i seguretat

2020-11-02T12:27:57+01:00 2 de novembre de 2020|social, Uncategorized @ca|

A l’hora de collir bolets, un dels apartats més importants és la seguretat. No sols perquè alguns són verinoses, sinó perquè la situació de la pandèmia ens exigeix prudència a l’hora de rastrejar els camps a la recerca d’aquests fongs tan nutritius.

A Espanya hi ha més de 1.500 espècies de bolets, entre les quals hi ha els rovellons, els ceps o surenys, o les trompetes. Enguany, més que mai, hem d’anar fora de la ciutat en nuclis menuts, assegurant-nos dels permisos que necessitem portar per a collir-ne i intentant que la nostra actuació no faça mal al medi ambient.

És tasca de tots cuidar la natura i l’entorn en què viuen els bolets. Prepara les canastres, assegura’t de portar prou eines per a tallar-los amb delicadesa i tingues en compte aquestes pautes per a poder collir els bolets amb tota tranquil·litat.

 

 

Si t’encanta la micologia, és possible que ja tingues dos o tres llocs al cap. No obstant això, si és la primera vegada o busques noves aventures, sempre tens la possibilitat de visitar nous entorns com la serra d’Albarrasí, la serra de Gúdar i el Maestrat. També altres llocs com Bronchales, Orihuela del Tremedal o Griegos, però recorda que pot ser que en algun d’aquests llocs calga una autorització prèvia per a poder anar a collir bolets.

A més, és interessant que coneguem les tècniques necessàries per a tallar els bolets sense fer-los malbé. És vital que les gires 360° en comptes de tallar-los d’arrel, perquè pugues conservar-ne els nutrients a l’hora de posar-los en l’olla o en la paella.

Si et preguntes on trobar-ne, tingues en compte que alguns d’aquests fongs creixen en la terra o el fem, i altres en fusta viva o morta, per la qual cosa hauràs de revisar els arbres molt bé per poder trobar-ne. Un altre consell molt important consisteix a assegurar-te de girar-lo 360°, o tallar-lo amb delicadesa, per no fer-li malbé el miceli i conservar moltes de les seues propietats quan vages a guisar-los.

Deixeu un comentari

X