• Carlos Barrio Voluntario AGM

Entrevista a Carlos Barrio, voluntari en Amics de la Gent Major

2021-04-29T11:31:26+02:00 29 d'abril de 2021|A tu lado, Al teu costat|

Hui, en #ATuLado, la secció del blog dedicada a parlar-vos sobre els projectes de voluntariat que duen a terme els nostres companys i companyes, entrevistem Carlos Barrio.

Carlos Barrio Meliá, natural de Sueca, municipi en què va viure durant 33 anys, actualment és veí de Benetússer. Fa 30 anys que es va comprometre professionalment amb el projecte de Caixa Popular i continua igual d’entusiasmat com al principi.

Pare de 2 fills, Hugo i Mar, a qui, amb la seua dona Cristina, els dediquen i gaudeixen amb ells gran part del seu temps. Complementa la seua vida amb la seua afició a la música com a saxofonista.

Per conéixer en profunditat la seua activitat en l’àmbit solidari, vos deixem amb la seua entrevista completa:

Una frase que et definisca o siga important per a tu:

Estima-ho tot com estimaves la cabina del Paradís.

Amb quina entitat o entitats col·labores com a voluntari/ària? Col·labore amb Amics de la Gent Major

A què es dedica aquesta entitat?

Presta ajuda a les persones majors que estan en situació de soledat i exclusió social, a través d’un servei de voluntariat en què fem un acompanyament social, intentant ajudar la persona major a combatre la soledat, recuperar l’autoestima i millorar la seua integració social.

Quan vas iniciar la teua col·laboració amb l’associació? L’estiu del 2019

En què consisteix aquesta col·laboració?

Inicialment anava a comprometre’m amb un suport exclusivament telefònic. Una vegada vaig conéixer el que fan, em va semblar que havia d’augmentar el meu compromís i vaig estar acompanyant una persona major de manera presencial.

Ens véiem una vegada per setmana. Ens ajuntàvem entre 1 i 2 hores, passejàvem i parlàvem de les nostres coses, algunes de divertides i altres de tristes. En definitiva, li feia companyia. Una mica abans de la pandèmia vam haver de deixar-ho per circumstàncies personals de Mari Paz; ara amb la situació sanitària, i fins que millore, estic en parada temporal.

Què t’aporta fer aquest voluntariat?

Donar fa més satisfacció que rebre. És molt cert. Durant el temps que he estat acompanyant Mari Paz, tant la seua filla com ella mateixa em deien que li feia bé la meua companyia. A mi em fa la sensació que el bé me’l fa ella a mi. Em sent útil d’una altra manera diferent de quan ajude la meua pròpia família, els amics o en la faena. Ajudar algú que prèviament no coneixes de res i de manera altruista és ajudar-te a tu mateix a ser millor persona.

 

Moltes gràcies per les teues respostes Carlos. Aquesta entrevista és una mostra més que en Caixa Popular portem la solidaritat en el nostre ADN.

Deixeu un comentari

X