• Entrevista voluntariado Caixa Popular

Tot és possible si ho intentes. La teua actitud és l’eina més important que posseeixes

2020-05-14T14:29:56+02:00 10 de maig de 2020|Deixant empremta, social|

María José Simeón treballa en l’Àrea de Persones i forma part del col·lectiu de treball de Caixa Popular des de l’any 1995. Aprenent constant en l’art de la relaxació, María José practica ioga des de fa 14 anys i mindfulness des de fa 5 anys. És una apassionada de la natura i una amant de la lectura.

Una frase que et definisca o que siga important per a tu.

Tot és possible si ho intentes. La teua actitud és l’eina més important que posseeixes.

Amb quina entitat o entitats col·labores com a voluntària?

  • Desata tu Potencial
  • Voluntariat pel Valencià
  • Mediterránea Triatlón Valencia
  • Biogradables
  • Unlimited Wheels
  • Movimiento Eutopia

A què es dediquen aquestes entitats?

Desata tu Potencial promou la formació en psicologia positiva i en intel·ligència emocional en centres educatius, col·lectius d’exclusió social, voluntaris d’associacions, i també a la presó de Picassent, pisos tutelats i centres de menors.

Voluntariat pel Valencià acosta la llengua i la cultura valencianes a persones no valencianoparlants, les ajuda a véncer les barreres lingüístiques.

Mediterránea Triatlón Valencia té com a objectiu fer arribar aquest esport al públic en general, per això organitza diferents proves –tant en l’àmbit popular com en el dels esportistes d’elit europeus–, segons les categories.

Biogradables fomenta l’educació mediambiental i la conscienciació davant de l’abús dels plàstics; du a terme neteges en platges.

Unlimited Wheels impulsa el ciclisme adaptat amb l’organització d’un campionat a València, dins de la Copa d’Espanya de Ciclisme Adaptat. Acosta aquest esport a la societat.

Eutopia és un estil de vida en què es generen sinergies entre persones amb els mateixos valors i un bé comú. Participa en projectes amb persones de diferents col·lectius: exclusió social, discapacitats, sostenibilitat, alimentació saludable, etc.

En què consisteix aquesta col·laboració?

En Desata tu Potencial soc formadora activa. Faig classes d’intel·ligència emocional i psicologia positiva als col·lectius esmentats abans. Fa 7 anys que hi col·labore.

En Voluntariat pel Valencià fem tàndems lingüístics setmanalment amb una altra persona, que és castellanoparlant. Enguany he començat a participar en els tàndems, encara que fa anys que vaig començar aquest voluntariat.

En Mediterránea Triatlón Valencia faig un voluntariat a peu de carrer regulant la circulació de vianants, tallant carrers i fent costat a Protecció Civil. Col·labore amb ells des de fa 3 anys.

Amb Biogradables col·labore netejant platges els dies de convocatòria. Ajude a recollir fem i, sobretot, microplàstics; classifiquem i reciclem els materials que trobem. Col·labore amb aquesta associació des de fa 3 anys.

En Unlimited Wheels ajude a organitzar la residència del complex educatiu de Xest, hi faig de suport, controle les arribades, informe de les possibilitats d’oci i restauració, done indicacions per a arribar a la pista… L’any passat vaig col·laborar amb ells per primera vegada i enguany s’ha anul·lat.

En Eutopia encara hi estic aterrant, aprenent, escoltant nous canals de comunicació… Consisteix a veure nous tipus de treball amb valors, centrats en projectes concrets i dins del que millor s’adapta a tu. Creant sinergia i creixent.

Què t’aporta a tu fer aquest voluntariat?

De Desata tu Potencial m’emporte un gran aprenentatge diari: aprenem a no jutjar, escoltar, gestionar els imprevistos i tindre actitud sempre. Treballem en nosaltres mateixos per a després poder ensenyar. Sempre som aprenents.

D’altra banda, Voluntariat pel Valencià és una manera d’ajudar, aportant una miqueta de tu, perquè coneguen i entenguen la nostra llengua i cultura.

Mediterránea Triatlón Valencia m’ensenya a organitzar el trànsit de la gent al carrer i a arribar a acords amb les persones sobre els llocs pels quals poden anar i per on és millor i més segur creuar.

En Unlimited Wheels he aprés moltíssim de les persones amb mobilitat reduïda com a exemple de superació. He aprés com adaptar-se als canvis de la vida, reinventar-se cada dia amb una actitud imparable i, en definitiva, veure que els límits els creem nosaltres mateixos.

Per acabar, Movimiento Eutopia m’ajuda a veure el món de manera diferent. Un món en què, si realment hi creus, el crees. També he aprés molt del treball en equip i de la generació de sinergies entre persones en diferents projectes de col·laboració, d’àmbit social o de creixement personal.

Els voluntaris no mesurem el temps ajudant, sinó cadascun dels passos que anem fent.

María José, moltes gràcies per compartir amb els teus companys i amb els lectors de Caixa Popular aquesta tasca tan important que desenvolupes. Des de Caixa Popular compartim aquests valors com a entitat i ens enorgulleix veure que el col·lectiu de treball que forma la nostra cooperativa no sols els comparteix, sinó que també s’hi involucra. Moltes gràcies, companya.

Deixeu un comentari

X