Entrevista a Pedro Server, voluntari de Caixa Popular

2020-07-22T18:25:24+02:00 22 de juliol de 2020|Deixant empremta, social|

Pedro Server és director de l’oficina de Malilla des del començament del 2020. Va entrar en Caixa Popular el juny del 1995; enguany, doncs, fa 25 anys que treballa a l’entitat! A més, durant aquest període ha passat per 7 oficines diferents.

Una frase que et definisca o siga important per a tu.

Salvar la vida d’un animal no canviarà el món, però sí que canviarà el seu món.

Amb quina entitat o entitats col·labores com a voluntari?

Col·labore amb diferents associacions; totes estan relacionades amb el rescat i l’adopció de gossos. Tinc adoptada des de fa més de 7 anys una gossa conillera que es diu Bela i, des de fa 2 anys, una llebrereta preciosa que es diu Bimba. Per tant, directament he contribuït a canviar el món de 2 gossetes que ara tenen casa i família. Entre les associacions amb què col·labore, siga en rescats o de manera econòmica, anomenaria Galgos 112, Huellas Callejeras Chiva i Podenco Friends.

A què es dediquen aquestes entitats?

La tasca fonamental d’aquestes entitats és trobar una llar definitiva per als animals abandonats que ells rescaten. M’agradaria destacar totes les àrees en què actuen: identificació i localització d’animals abandonats i maltractats, rescat, atenció sanitària, alimentació i recuperació dels animals, i localització d’una nova llar definitiva.

Per això, necessiten la col·laboració de persones voluntàries que hi poden ajudar de diverses maneres, siga amb aportacions econòmiques, faenes voluntàries en les seues residències (passejar els gossos, netejar les instal·lacions, etc.) i, sobretot, adopcions. Si estàs interessat a compartir la vida amb un d’ells, t’assegure que rebràs molt més amor del que tu els pugues donar. “Adopta, no compres”, és el lema de l’entitat.

Quan vas començar a col·laborar amb aquestes associacions?

Fa aproximadament 8 anys, en què em vaig adonar de la realitat dels animals abandonats a Espanya. Els vaig conéixer i vaig decidir aportar el meu granet d’arena a la seua tasca adoptant Bela en Galgos 112 i, des de llavors, hi col·labore com a voluntari en les seues activitats.

En què consisteix aquesta col·laboració?

La col·laboració ha sigut diversa i variada, però la resumirem en el fet d’haver participat en el rescat al carrer o a la muntanya de gossos abandonats, el transport a una casa d’acolliment o a una família definitiva i la col·laboració econòmica per a les despeses veterinàries que tenen. Però, sens dubte, la col·laboració més gran és que dos d’aquests animals abandonats són part de la meua família des del moment en què els vam adoptar.

Què t’aporta a tu fer aquest voluntariat?

A mi m’aporta felicitat i satisfacció. He intentat inculcar-ho als meus fills i que valoren el respecte i l’afecte pels animals i pels gossos en particular. Per a mi són els animals més fidels i afectuosos que he conegut mai.

Moltes gràcies, Pedro, per la teua col·laboració i per la teua tasca en voluntariats com aquests. Sens dubte, la teua implicació –en aquest cas amb els animals– contribueix a fer una societat millor.

 

Deixeu un comentari

X