Entrevistem la Cooperativa Grafimar

2021-10-15T17:57:31+02:00 15 d'octubre de 2021|Al teu costat|

Francisco Perales, soci i director de la Cooperativa Grafimar, respon a les nostres preguntes, per a la secció “Caixa Popular al teu Costat”, edició especial: Cooperatives.

Breu presentació de la cooperativa:

Grafimar Cooperativa Valenciana es va crear al setembre del 1994 al barri de Sant Marcel·lí de València, on vivien les persones sòcies fundadores. Per necessitats logístiques i d’espai, el 2002 es trasllada a una nau industrial situada en el polígon la Pasqualeta de Paiporta.

L’activitat de la cooperativa són les arts gràfiques.

En l’actualitat està formada per quatre socis, que estan en la cooperativa des que es va crear.

1. Què vos va dur a emprendre sota la fórmula del cooperativisme? Era la vostra primera opció?

Els socis i sòcies de Grafimar estàvem treballant en Seygral, formalment una SL, encara que el funcionament ja era assembleari. Quan es tanca aquesta empresa, sis persones decidim continuar amb l’activitat d’impremta, però ja fent coincidir la forma jurídica amb la nostra manera de gestionar l’empresa, valorant a més els avantatges fiscals i els suports institucionals que podríem rebre.

2. Amb quins valors associes el cooperativisme?

Amb els valors d’autogestió, democràcia real, ajuda mútua, responsabilitat, igualtat, autonomia, equitat, solidaritat i responsabilitat social.

3. Quin és, segons el teu punt de vista, el factor que marca la diferència entre una cooperativa i un altre tipus de forma jurídica per a emprendre?

Fonamentalment el model productiu, que està basat en les persones i allunyat de l’economia especulativa.

4. En Caixa Popular sempre parlem del valor social que aporten les cooperatives al teixit empresarial: creen ocupació de qualitat, són empreses democràtiques, socis treballadors que tenen autonomia… Creieu que aquest valor afegit arriben a conéixer-los els clients? Com ho feu per intentar donar a conéixer el vostre valor social?

Creiem que cada vegada hi ha un coneixement més gran per part dels clients i la població en general del cooperativisme i del valor social afegit que aporten les cooperatives, sobretot gràcies a la difusió i a l’exemple de les grans de referència, Caixa Popular, Consum…

Quan contactem amb nous clients, tant comercials com institucionals, els informem dels avantatges addicionals que la nostra forma de gestió els pot aportar.

5. Dona’ns tres motius pels quals recomanes la cooperativa als que vulguen emprendre.

– L’empresa és propietat de les persones que hi treballen.

– Permet un desenvolupament professional juntament amb altres persones, i genera una ocupació estable i de qualitat.

– La cooperativa té amb ajudes fiscals i institucionals.

6. Per a vosaltres, quin valor té ser cooperativa sòcia de Caixa Popular?

Formar part d’un projecte de banca diferent, ètica, basada en valors que compartim i que ens serveix de referència. També un de material, ja que la remuneració al capital social en interessos i retorns és actualment molt interessant.

7. Com a cooperativa, vos impliqueu socialment amb alguna causa del vostre entorn?

Col·laborem activament amb diferents col·lectius i entitats socials. Destaquem les que tenim amb les del barri de Sant Marcel·lí: Associació de Veïnes i Veïns, Unió Musical l’Horta i Càritas Parroquial.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Deixeu un comentari

X