És millor evitar que posar-hi remei? Llavors és l’hora d’analitzar les teues finances

2019-09-16T10:47:29+02:00 15 de setembre de 2019|Al teu costat, Uncategorized @ca|

Els espanyols intentem estalviar, però hi tenim menys èxit que els nostres veïns d’Europa. Almenys això podem concloure de l’informe elaborat pel Banc d’Espanya en què, després d’analitzar la situació financera de les llars a Europa, es conclou que els espanyols estalviem poc, tan sols superem els portuguesos i els grecs.

 

Objectiu: estalviar per al futur

Estalviar pot ser una tasca més senzilla del que imagines, més que res si aconsegueixes convertir aquesta faena en un hàbit i, fins i tot, en un joc. El primer pas serà definir uns objectius realistes, així aconseguiràs anar superant petites metes que et motivaran i veuràs com van incrementant-se els teus estalvis a poc a poc.

És probable que, per més que ho intentes, no aconseguisques augmentar els teus estalvis. No et preocupes! En Caixa Popular t’explicarem una sèrie de tècniques senzilles d’aplicar per a veure créixer els teus estalvis. Així, tindràs la possibilitat que, quan arribe l’hora de la teua retirada laboral, comptes amb un matalaf financer que t’ajude a intentar mantindre la qualitat de vida que vols.

 

  1. Mètode Kakebo.

Aquesta tècnica d’estalvi d’origen japonés et proposa crear el teu propi llibre de comptes, com si fores una empresa. Hauràs d’apuntar totes les despeses que faces en un quadern o una llibreta, amb paper i boli, i diferenciar-les en funció de les categories següents:

  • Supervivència
  • Oci i vici
  • Cultura i extres

Si poses en marxa el Mètode Kakebo veuràs que portar un autèntic control de les teues finances és més fàcil del que imaginaves, i descobriràs ràpidament en què estàs gastant uns diners cada mes mentre que podries retallar la despesa i destinar aqueix capital als teus estalvis.

 

  1. El repte de les 52 setmanes

Si vols, pots posar en pràctica aquesta estratègia des de hui però, si vols ser més estricte, l’essència del repte és iniciar-lo la primera setmana de l’any. No en saps el motiu? Molt senzill, el repte de les 52 setmanes et proposa que cada setmana estalvies una quantitat, en funció de la setmana que siga. Per exemple, la setmana 1 has de guardar 1 euro; la dos, dos euros; la tres, tres euros i així fins a la setmana 52 de l’any, en què hauràs de ficar 52 euros.

Si arribes a complir l’objectiu setmanal, en acabar l’any hauràs destinat 1.378 euros al teu matalaf financer només amb aquest repte.

 

  1. Mètode 50/20/30

Aquesta altra tècnica d’estalvi es recolza més en el món dels percentatges i en la manera de distribuir més els teus ingressos fixos. També és senzilla, però implicarà que t’assegues a analitzar bé quines despeses tens per a poder destinar els teus ingressos així:

  • 50% per a cobrir les teues despeses bàsiques
  • 20% per a estalviar
  • 30% per a les teues despeses personals

 

Si t’has decidit a posar en marxa aquest mètode d’estalvi, et recomanem que dediques la quantitat d’estalvi mensual a un compte diferent del que utilitzes de manera habitual. D’aquesta manera, evitaràs riscos de gastar d’aqueix compte i el teu fons d’emergència anirà creixent periòdicament de manera constant.

 

  1. Pla d’Estalvi RGAAhorroFácil

El Pla d’Estalvi RGAAhorroFácil està dissenyat per a ajudar les persones a crear un matalaf econòmic a mitjà i llarg termini. Tu seràs qui decidisca quant de capital vols destinar-hi, dels teus ingressos, en cada període, i triar entre fer aportacions mensuals, trimestrals o semestrals. En definitiva, es tracta que dissenyes el teu pla de pagaments que s’ajuste a les teues necessitats

 

Una vegada hages aconseguit una determinada quantitat i comptes amb un matalaf financer, el pas següent és intentar rendibilitzar els teus diners. Com? Entre les diferents opcions que ofereix el mercat, et pots plantejar invertir en productes com ara fons d’inversió o crear el teu propi pla de pensions. Des de Caixa Popular vos animem a preguntar-nos per qualsevol dels productes o serveis que vos interessen, ja que hi ha productes, com els fons d’inversió, que estan subjectes a les fluctuacions dels mercats i la teua inversió pot obtindre rendiments positius, o pèrdues també.

Estalviar per al futur, estalviar per a la jubilació

Quan som joves, no veiem la necessitat d’estalviar, però el problema rau en el fet que, com més tardem a començar a estalviar, més difícil serà aconseguir-ho. A edats primerenques no hem adquirit l’hàbit d’estalviar, per la qual cosa se’ns fa més difícil crear un fons d’emergència per a possibles imprevistos, o un matalaf financer per a la nostra jubilació.

Alguna vegada t’has preguntat quant diners hauries de tindre estalviats per quan arribe el teu moment de jubilació? Segons els experts, la quantitat recomanada, per a considerar que el teu matalaf financer és bo, és tindre estalviats sis mesos de salari. De tal manera que, si tens un sou net de 800 euros, hauries de tindre estalviats 4.800 euros. Però si el teu sou net és de 2.000 euros, el teu matalaf financer hauria de ser 12.000 euros.

 

Deixeu un comentari

X