Escola d’Emprenedors Sostenibles: traslladant el valors cooperatius als mes joves

2020-01-10T12:56:22+01:00 3 de setembre de 2018|Deixant empremta, Empren, social|

La “Escola d’Emprenedors Sostenibles” és una iniciativa duta a terme per Natura Cultura i Caixa Popular, que el seu objectiu és familiaritzar als professors i alumnes amb els valors del cooperativisme, el medi ambient i el treball en equip, mitjançant la creació de cooperatives escolars. 

Es tracta d’una acció dirigida a Centres Escolars de Primària, Secundària i Cicles Formatius. L’últim any han participat un total de 16 centres de 10 localitats valencianes i s’han creat 27 Cooperatives, en les quals han participat 552 socis.

Durant el període escolar es treballa en les cooperatives i aquelles que acaben posant-se en funcionament assisteixen a una fira de cooperatives on exposen i venen els productes realitzats. Amb la recaptació obtinguda, una part es destina per cobrir els costos de la cooperativa i l’altra es dóna a l’ONG que tria cada cooperativa.

Per poder treure el màxim profit i assegurar la transmissió dels coneixements i valors, la dinàmica del projecte es basa en la tutorizaciónpresencial durant 10 sessions en horari lectiu, adaptant-se al grup i a les necessitats de cada cooperativa.

Els centres participants, així com els alumnes, han qualificat l’activitat com a motivadora i interessant.

En la filosofia de Caixa Popular es troba la millora i la transformació de la societat valenciana a través dels valors del cooperativisme de treball. Per això, és molt important per a la nostra entitat seguir exercint col·laboracions com aquesta amb associacions com a Natura i Cultura, per traslladar als joves els valors del model cooperatiu, podent així donar continuïtat a un model de gestió tan positiu per al nostre entorn.

Deixeu un comentari

X