• Ahorrar de forma automática

Estalviar de manera automàtica, una possibilitat real per a tu!

2020-09-21T09:17:34+02:00 25 de setembre de 2020|Els teus diners|

Els espanyols no estalviem molt, almenys no ho fem si ens comparem amb els veïns de la zona euro. Un dels motius principals de no augmentar la nostra capacitat d’estalvi és que tractem d’assolir aquesta meta financera a final de mes i no és el moment més adequat!

En Caixa Popular confiem en el fet que estalviar es pot convertir en un hàbit i, fins i tot, en un procés automàtic que millorarà la teua salut financera sense tant d’esforç com imagines.

1. Preestalvis, una tècnica eficaç i fàcil d’aplicar

Una manera senzilla d’iniciar una estratègia d’estalvi és destinar, en el moment en què reps els cobraments, una quantitat d’aquests ingressos a un compte diferent. I, a més, si configures aquesta desviació de diners de manera automàtica, es repetirà cada mes de manera ràpida i no te n’adonaràs.

Gràcies a aquest preestalvi automàtic, quan arribe final de mes, malgrat haver-te gastat tots els ingressos, ja hauràs assolit la meta financera d’estalviar. Et sembla una bona idea? Si ets client de Caixa Popular, pots accedir a Ruralvía, el nostre servei de banca digital, i ordenar una transferència periòdica al compte en què vulgues acumular els estalvis. Tan senzill com això!

2. Estudia la teua capacitat financera per conéixer les teues possibilitats reals 

Sempre ho diem, però és un requisit previ indispensable per a aconseguir marcar-nos uns objectius d’estalvi realistes i assolibles. És important identificar quines són les despeses fixes i variables que suportem cada mes.

Els informes detallats de despeses i ingressos són una eina molt útil per a dur a terme aquesta tasca. Els clients de Caixa Popular poden beneficiar-se d’aquests informes a través de la nostra aplicació Ruralvía mòbil, en què guanyaràs consciència de les despeses i, fins i tot, de quina categoria de despeses són: habitatge, oci, transport, alimentació, rebuts…

Una vegada tingues la visió completa de les despeses i els ingressos, et serà més senzill trobar partides en què poder retallar la despesa i destinar aquests diners a incrementar els estalvis.

3. Comptes d’estalvi

Tindre disponible un compte independent per a destinar-hi els diners que vages estalviant cada mes és clau per a arribar a la teua meta financera. Consulta en Caixa Popular quin tipus de compte pots utilitzar i t’orientarem sobre les possibilitats que tenim preparades per a ajudar-te a assolir el teu objectiu d’estalvi.

Per exemple, en el nostre Compte d’Estalvi Estable t’oferim els interessos d’un termini fix, però podràs disposar dels diners quan els necessites, i està lliure de despeses i comissions de manteniment i administració. Això sí, per a poder contractar aquesta llibreta és indispensable tindre un altre compte en Caixa Popular.

4. Plans de pensions

Si has començat a plantejar-te com serà la teua vida, i quins seran els teus ingressos, una vegada t’hages jubilat, contractar un pla de pensions és una de les opcions que trobaràs en el mercat.

Els plans de pensions són productes d’estalvi a llarg termini destinats a constituir un capital amb què complementar la jubilació. Aquests productes financers no garanteixen rendibilitats, encara que tens la possibilitat de consultar una garantia financera addicional.

5. Invertir els diners en fons

Destinar una part dels diners estalviats a invertir en productes com els fons d’inversió no t’assegurarà una rendibilitat del capital. Però és cert que cada dia hi ha més persones que decideixen fer aquest tipus de moviments de capital.

Els clients de Caixa Popular tenen l’opció de fer aportacions periòdiques a fons d’inversió que s’ajusten al seu perfil d’inversor. Aquest perfil està determinat pel nivell de risc que la persona inversora estiga disposada a assumir. L’avantatge d’aquesta fórmula d’inversió de Gescooperatiu és la capacitat que té la persona de planificar-se, en funció de les seues possibilitats i els seus interessos.

És una possibilitat en què estàs pensant? Accedeix al simulador en línia de Gescooperatiu, tria el fons que encaixe millor amb el teu perfil i les teues necessitats, decideix la quantitat a aportar i la periodicitat amb què vols que s’efectuen aquestes aportacions. Comprovaràs en el moment quina és la quantitat de capital que podries obtindre sobre la base de la rendibilitat esperada per al perfil de risc que hages escollit. També és important tindre present que ni el capital invertit ni la rendibilitat hi estan garantits, ja que els fons poden generar pèrdues.

6. Assegurances i plans d’estalvi

Aquest tipus d’assegurances i plans d’estalvi són opcions interessants per a buscar un estalvi a mitjà i a llarg terminis. En Seguros RGA, els clients de Caixa Popular tenen la possibilitat de trobar diferents modalitats d’assegurances i plans d’estalvi, per a tractar de trobar una opció flexible i adaptada als mercats.

Amb totes aquestes opcions per a millorar la capacitat d’estalvi, ja t’has decidit a iniciar-te en aquest repte financer? Avant! En Caixa Popular sempre et podrem oferir productes i eines que t’ajudaran a arribar a la teua meta personal.

Deixeu un comentari

X