Estàs pensant comprar un habitatge? Valora aquests factors abans de decidir-t’hi

2021-11-13T11:02:52+01:00 13 de novembre de 2021|Els teus diners|

Comprar un habitatge és una decisió important, perquè implica un bon desemborsament de diners i serà el lloc en què viuràs, bé com a casa principal o com a segona residència, els pròxims anys. Perquè tot isca sobre rodes, és important que tingues en compte una sèrie de factors concrets, que t’ajudaran a estalviar diners i a triar un habitatge on no passes fred a la tardor ni calor durant l’estiu.

El barri on està situada la casa, les perspectives de pujada o baixada del preu en els pròxims mesos… La primera cosa que has de fer és tindre en compte aquestes perspectives per a tindre una visió completa de l’habitatge que compraràs segons la teua situació personal i financera.

Per a poder comprar un bon immoble, és convenient que entengues els factors de què et parlarem en aquest article. A més, t’explicarem com pots accedir al Portal Immobiliari de Caixa Popular, en què pots trobar l’habitatge adequat per a tu dins i fora de la Comunitat Valenciana.

 

Les variables que t’ajudaran a triar un habitatge per a viure-hi els pròxims anys

Aquest 2021 serà un any mogut per als habitatges, perquè els informes oficials apunten que els preus de compra s’apujaran en les grans ciutats i els voltants, mentre que es mantindran estable en les zones rurals, alhora que augmentarà la compra d’immobles. Analitzant aquestes dades, arribem a la conclusió que hem de saber les variables que influiran en la decisió d’adquisició d’un habitatge en els pròxims mesos.

Una de les variables més importants és el sistema de climatització i aïllament que té la casa. A més de la situació, la grandària o el preu, has de parar atenció al tipus de sistema de calefacció que empra i a la despesa mitjana mensual de les factures relacionades amb això. A més, has de saber quan va ser l’última revisió i esbrinar si l’edifici o la casa tenen un aïllament tèrmic a l’altura de les teues expectatives.

Un altre apartat a tindre en compte és l’orientació, perquè resultarà decisiva perquè aconseguim regular la sensació tèrmica durant els mesos d’estiu o d’hivern. Una orientació al sud serà molt lluminosa i ens estalviarà bastant diners en calefacció, sempre que també tinguem bones finestres i un aïllament tèrmic correcte, mentre que una orientació al nord ens ajudarà a tindre una il·luminació més tènue però més uniforme en tot el dia. Si la casa està orientada cap a l’oest, la llum entrarà de manera directa en les últimes hores del dia, cosa que pot resultar contraproduent; mentre que si està orientada a l’est el sol acabarà entrant a la casa des de primera hora del matí. Com veus, la cosa més òptima és que el teu nou habitatge tinga una orientació al sud o a l’est, perquè la calor quede preservada durant tot el dia.

També has de parar atenció a l’altura de l’habitatge, no sols perquè tinga sostres alts. Si has de dur a terme una bona reforma, és convenient que pugues instal·lar un sostre fals per amagar les instal·lacions noves, vigilant que les bigues o les instal·lacions anteriors permeten amagar les instal·lacions que hages de fer. Assegura’t que les bigues o les instal·lacions anteriors no dificulten el camí o el pas d’instal·lacions voluminoses, de manera que pugues posar els teus sistemes d’aire condicionat per conductes sense dificultats. Intenta que els sostres siguen alts i continus per al benestar i la comoditat dels seus habitants.

Ara només has de triar: prefereixes un habitatge interior o exterior? Encara que el teu pensament se’n vaja cap a la segona opció, has de parar-te a fer preguntes sobre les fonts de soroll, la presència de bars o zones recreatives just davall de l’habitatge i si hi arriba bé la llum o si hi ha edificis davant que la tapen. És possible que, a vegades, necessites accedir a un immoble amb un pati interior en condicions per tindre un millor accés a les fonts de llum.

Si has de fer ampliacions en el pis nou, tingues en compte que necessitaràs una llicència prèvia de l’ajuntament i fins i tot el permís de la comunitat de veïns, si la teua reforma ha d’afectar els espais comuns. En tot cas, és important que t’assegures si hi ha hagut una ampliació prèvia i si perjudica algun veí que puga donar problemes en el futur.

 

Amb Caixa Popular, pots trobar l’habitatge dels teus somnis en uns minuts

Per a entrar a viure en una casa, cal tindre en compte factors com els que t’hem mostrat en aquest article. A través de la planificació, la investigació d’ofertes i la valoració prèvia de la localització o les condicions específiques de l’immoble podem prendre una bona decisió sobre l’habitatge en què volem estar.

 

És per això que Caixa Popular et facilita la cerca de noves oportunitats a través d’un portal immobiliari que reuneix les millors opcions d’habitatges perquè trobes el que s’adapta millor a les teues circumstàncies personals i econòmiques: el Portal Immobiliari de Caixa Popular. Hi pots trobar informació sobre cadascun dels immobles, així com fotografies, la localització o els serveis que té disponibles, de manera que ho tingues tot a mà per prendre la millor decisió a cada moment.

A més, en Caixa Popular també acostem diferents solucions financeres per a adquirir un habitatge, amb hipoteques per a joves, o hipoteques de tipus d’interés fix, o amb tipus d’interés variable. Des de l’entitat, s’acompanya el client durant tot el procés, facilitant informació clara i transparent al client, perquè aquest procés siga com més senzill millor.

Si tens qualsevol pregunta, només has de contactar amb nosaltres en el formulari d’aquest enllaç, perquè un professional de l’entitat puga respondre’t directament i t’explique el que necessites saber abans de decidir-te per comprar el pis dels teus somnis.

 

 

 

 

 

 

 

 

Deixeu un comentari

X