Et bloquegen els deutes? Busca un nivell d’endeutament intel·ligent

2020-01-10T11:52:09+01:00 3 d'octubre de 2019|Al teu costat|

L’endeutament intel·ligent s’assenta sobre la sostenibilitat. El problema de la salut financera de qualsevol ciutadà no és sol·licitar finançament, sinó, després, poder tornar els diners prestats o no. Per evitar situacions crítiques, en Caixa Popular ens hem proposat explicar en què consisteix el concepte d’endeutament intel·ligent.

 

Deute sostenible, sobre la base de què?

La primera cosa que hauríem de comprovar és que l’import mensual total de la quota del préstec no sobrepassa el 30-35% dels nostres ingressos mensuals. Si ho aconsegueixes, pots presumir de viure amb un endeutament intel·ligent.

 

Aquest és el motiu pel qual, abans de sol·licitar diners, et recomanem sempre calcular el cost total del préstec o crèdit, sense oblidar que cal sumar-hi els interessos, les comissions i els terminis d’amortització, en principi.

 

Sempre vindrà tot detallat en el contracte que és obligatori llegir amb interés abans de signar, a més de revisar totes les condicions i de preguntar totes els possibles dubtes sempre.

 

Deute sostenible és igual a endeutament intel·ligent?

Ha de ser un deute sostenible per no perjudicar la teua salut financera, sí, però necessita complir una altra sèrie de requisits per a ser un deute intel·ligent.

 

  • La finalitat dels diners que sol·licitem ha de ser per a rendibilitzar no per a gastar sense més. És a dir, demanar finançament per a comprar un bé o un servei de consum ràpid no es consideraria un deute intel·ligent. En canvi, si el crèdit té com a destinació final l’adquisició de béns per a millorar el nostre negoci, per exemple, o inversions en la nostra educació, sí que seria un deute intel·ligent. Per què? Perquè, a llarg termini, aquesta compra serà un revulsiu per a la nostra economia personal o familiar.

 

  • El nombre de deutes que hem acumulat amb els anys. Aquest aspecte és vital per a saber si el teu endeutament és intel·ligent. Des de Caixa Popular recomanem no tindre més d’un deute alhora, a més de no demanar préstecs per pagar altres préstecs, i acabar augmentant el teu deute. Sabem que hi ha vegades que sembla que és l’única eixida que hi ha, però, t’has preguntat si realment cal, en aqueix moment de la teua vida, comprar aqueix bé o servei que augmentarà el teu endeutament?

 

Dedica temps a les teues finances

 

A més de tindre aquests detalls clars, serà important que tingues un bon control sobre com van evolucionant els teus ingressos i despeses. D’aquesta manera tindràs més consciència sobre la teua situació financera.

 

Els clients de Caixa Popular compten amb eines digitals, com l’aplicació ruralvía report, per a veure en segons l’evolució dels seus ingressos i despeses, amb una actualització diària, i amb la possibilitat de revisar les dades diàries, mensuals, trimestrals o anuals. T’interessaria començar a utilitzar-la? Descarrega-te-la, és totalment gratuïta, en Apple Store per a dispositius iOS, o en Google Play per a Android.

 

 

Deixeu un comentari

X