• agricultura sostenible

Evita el desaprofitament d’aliments: posa en pràctica aquests hàbits saludables

2021-10-08T13:54:02+02:00 8 d'octubre de 2021|Deixant empremta, social|

Imagina que un dia fas uns canelons boníssims per a tota la família, des dels avis fins als xiquets. Després del dinar, descobreixes que te n’han sobrat mitja safata i no tens lloc en el frigorífic per a posar-los. Què fas? Si eres dels que tiren les sobres de menjar al fem, et recomanem que no ho faces, perquè amb això perjudiques el medi ambient i la teua pròpia butxaca.

El Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient (PNUMA) defineix en el seu Índex de desaprofitaments d’aliments 2021 que cada any es malgasten més de 900 milions de tones d’aliments. Per si no fora prou, aquesta és la causa que hi haja entre un 8% i un 10% més d’emissions de gasos d’efecte d’hivernacle a escala mundial.

Hui volem ensenyar-te uns hàbits nous que pots incorporar al teu dia a dia per tindre una vida molt més sostenible i responsable, recolzant-te en la teua família per complir tots els teus objectius d’estalvi mentre aprens com guardar les restes de menjar que et sobren setmana rere setmana:

 

Des de Caixa Popular tractem de fer costat als comerços de la Comunitat Valenciana i promovem la compra en els comerços locals, perquè ells donen vida als nostres barris. T’has plantejat fer més compres a les botigues més pròximes a ta casa, a l’escola o a la faena? Pot ser un dels primers hàbits sostenibles nous que incorpores al teu dia a dia.

 

Ara només has de triar quines altres idees aplicaràs en la teua vida diària. Comença separant el menjar i distribuir-lo per dies, perquè pugues reutilitzar-lo per als sandvitxos o l’esmorzar dels més menuts. Veuràs com tot t’ix rodat i la teua salut financera ho agraeix en el llarg termini.

Deixeu un comentari

X