Explica l’estalvi financer als teus xiquets amb aquests consells

2021-08-17T10:56:47+02:00 19 d'agost de 2021|Els teus diners|

Hàbits d’estalvi. Aquestes paraules porten de cap molts adults, que veuen cada estiu com incorren en despeses formiga que acaben perjudicant els seus propis comptes financers. No obstant això, ara és més important que mai tindre un bon control de la nostra economia, registrant totes les factures que tenim i aprofitant les situacions per a ensenyar educació financera als nostres fills.

Els més menuts també tenen interés a conéixer com són les finances de la llar, encara que tu no ho penses. Cada vegada que han de comprar un quadernet d’estiu o un aperitiu, és possible que es pregunten fins a quin punt necessiten tindre metes d’estalvi perquè no tinguen problemes per a incorporar aquesta realitat a la seua vida en el futur.

Hui t’ensenyem què pots fer perquè els xiquets aprenguen trucs d’estalvi amb vista a l’estiu. Són lliçons bàsiques que els permetran cuidar la seua butxaca fins i tot quan no estan a l’escola i no incorren en determinades despeses.

 

Els teus xiquets t’ho demanen? Comença per ensenyar-los estalvi financer

En tot aquest procés, és important que aprengues a reforçar els comportaments positius dels teus xiquets. Si els has assignat un pressupost al mes de 20 euros, dona’ls un bitllet amb aquesta quantitat en comptes de quatre bitllets de 5, de manera que entenguen la necessitat d’administrar-se els diners i prenguen bones decisions financeres. Mima’ls, educa’ls i veuràs com comencen a interessar-se per les finances de la llar abans del que penses.

Hi ha nombrosos menors que no són capaços de prendre resolucions sobre la despesa financera ni solucionar assumptes fàcils d’economia com la lectura d’una factura. Si no vols que els passe als teus familiars més menuts, et recomanem que vages aplicant-te amb una sèrie de consells com els que t’ensenyem en aquest article.

En primer lloc, asseu-te i planteja’t què els agradaria comprar al llarg del mes. Encara que ells siguen compradors compulsius, és important que els preguntes quines despeses tindrien durant 30 dies, per fer-los entrar en raó sobre els punts de la llista en què han d’incidir i aquells en què han de desistir.

Després, pots emportar-te’ls a comprar amb tu. No sols podeu anar al supermercat, sinó que podeu anar a altres llocs com el dentista i fins i tot la farmàcia, perquè vagen entenent quins costos té l’economia familiar setmana rere setmana. Pregunta’ls per què comprarien una fruita o una verdura i ensenya’ls trucs d’estalvi en la llista de la compra per quan siguen majors.

Després, pots proposar-los trucs d’estalvi completament nous. Si ja estàs cansat del mètode kakebo i altres de semblants, sempre pots fer servir el mètode dels pots, que és més tradicional. Dona’ls un recipient per guardar-hi els diners segons l’objectiu d’estalvi que tinguen: una videoconsola nova, un joguet o fins i tot un llibre que els agrade molt. Després, prepara’ls perquè entenguen quan una meta és en el curt termini, quan és en el mitjà termini i quan és en el llarg termini. D’aquesta manera sabran com prioritzar els ingressos i les despeses segons la meta que aspiren a aconseguir.

 

Ara, per què no els animes a prendre decisions a poc a poc? Per a viure una vida ecològica i responsable cal entendre a què es destinen els diners, així que és important que els assignes un pressupost, per exemple cinc euros, perquè puguen comprar en la botiga del comerç local. Després pots parar-te amb ells i explicar-los si han pres una bona decisió o com podrien haver optimitzat el seu pressupost.

També pots compartir temps d’oci amb ells a través de jocs de taula o els videojocs. Això és ideal per a ensenyar-los educació financera, perquè es mantenen entretinguts durant molt de temps i gaudeixen de la teua companyia. Monopoly, Risk, Els Sims… No tingues por de comprar-los per posar-los en situacions límit a què s’enfrontarien si foren l’amo d’un pis, un terratinent i fins i tot un pare o una mare de família. Estimula’ls i veuràs com n’aprenen com més prompte millor.

Ja tens al cap unes quantes fórmules per a incloure l’educació financera entre els més menuts de la teua família? Avant! Com més prompte comences, abans començareu a detectar avanços.

 

 

 

 

 

 

 

 

Deixeu un comentari

X