Els teus diners

6 CONSELLS PER A L’INVERSOR NOVELL

2 gen. 2022

Cada 4 d’octubre se celebra el Dia Mundial de l’Educació Financera, per conscienciar la societat al voltant de la importància de l’assessorament correcte i els coneixements suficients al voltant d’aquest tema per a llançar-se a contractar un producte financer.

La decisió personal de contractar un producte financer, invertint el nostre capital per obtindre una certa amortització, ha de ser sempre sospesada, recolzada en uns coneixements bàsics propis, fins i tot amb l’assessorament d’un consultor especialitzat, que ens ajude a conéixer les opcions que s’adapten millor a la nostra inversió, coneixent els riscos i les característiques del producte. Molts llibres supervendes i empreses prometen alts beneficis en un obrir i tancar d’ulls encara que no tinguem coneixements previs, tot i que la realitat és que són imprescindibles a l’hora d’invertir en borsa o contractar qualsevol producte financer.

Sabem que la inversió en borsa pot ser un tema interessant, ple d’incògnites per resoldre per a la majoria de nosaltres. Per això, et donem els consells bàsics a seguir per a triar una inversió adequada per al teu perfil.

Descarta els productes que no oferisquen informació clara

Comencem pels fonaments: si eres principiant en la inversió en borsa i els productes financers, descarta tots aquells productes que no t’oferisquen una informació clara o no sàpies en què consisteixen i el risc que comporten.

Has de saber que aquests productes financers s’ajusten a una escala bàsica en què en l’1 estarien els productes més segurs i en el 6, els que suposen més risc. Exemplificant-ho en serveis concrets, un compte bancari, amb què estem familiaritzats en el nostre dia a dia, està qualificat amb un nivell 1; mentre que productes com les accions o els pagarés es corresponen amb un 6 en aquesta escala general de mesura del risc.

És important que tingues en compte que, en el cas dels fons d’inversió, el nivell de risc pot arribar a 7 com a màxim nivell de risc.

No prengues decisions impulsives

És freqüent trobar-nos notícies que ens encoratgen a invertir en determinats sectors a causa de la conjuntura favorable dels mercats, però, a causa de la nostra condició de neòfits en el tema, no hem de deixar-nos portar per això. La raó és la millor eina a l’hora de prendre aquesta mena de decisions, deixant de banda el cor en aquest procés. La impulsivitat no sol ser bona consellera, sobretot en situacions en què no dominem la informació.

Sospita dels best-sellers que prometen grans beneficis en poc de temps

Mantín-te allunyat de tots els llibres i autors que garanteixen el creixement dels teus comptes en qüestió de dies o setmanes, invertint uns quants centenars o milers d’euros sense més coneixements previs. No hem de perdre els nostres estalvis per caure en ofertes miraculoses sense prou informació.

L’assessor especialitzat: seguretat en la teua decisió

Una vegada decidit que aquesta decisió no s’ha prendre a la lleugera, arriba el moment de valorar acudir a un professional que ens assessore en el tema. Si volem que algú busque, explique i filtre la informació que s’ajusta millor a nosaltres, acudir a un assessor financer especialitzat sempre és una bona idea.

L’expert financer és un professional expert en la matèria, acostumat a seleccionar els millors productes i inversions depenent de cada client i les seues necessitats. Busca un assessor d’experiència contrastada, amb bones referències per part d’inversors amb experiència d’anys en el sector.

Aquest professional, depenent del teu capital i perfil de risc, seleccionarà les inversions o els productes que s’adapten millor a tu, a més de desgranar-te’n tota la lletra menuda. És a dir, t’acompanyarà en tot el procés per a una contractació madura i sòlida.

T’interessa invertir en borsa o en alguna mena de producte d’inversió? En Caixa Popular tenim productes, com els nostres fons d’inversió, en què incloem l’assessorament com a valor afegit. Gràcies a aquest servei, coneixeràs de manera senzilla i per part de veus expertes el teu perfil d’inversor, el nivell de risc pel qual vols optar, i així, poder triar el fons que s’adapte millor a les teues necessitats d’inversió.

Com reduir el risc: compta amb reserves d’efectiu i diversifica inversions

L’objectiu bàsic de la inversió és dedicar part dels nostres estalvis a la compra de productes financers que puguen reportar-nos rèdits en un futur més o menys immediat, però no és un objectiu segur al 100%. Per això, és fonamental comptar amb una reserva disponible per a fer front a possibles imprevistos és garantia de tranquil·litat, així com diversificar el capital invertit per reduir l’eventual risc de pèrdua, i no dedicar la totalitat dels nostres estalvis a aquesta finalitat.

Si dediquem la nostra inversió en diferents àrees, en comptes de centrar-la en una de sola, multiplicarem les possibilitats d’èxit de la nostra estratègia d’inversió, siga en el sector que siga. En aquest sentit, els nostres fons d’inversió mantenen una cartera diversificada en diferents actius de renda fixa i/o renda variable, en funció de la vocació inversora del fons.

Evita la consulta diària de la borsa

Per més que consultem l’evolució de la bossa unes quantes vegades al dia, la nostra inversió no millorarà miraculosament. No podem deixar-nos portar pels moviments borsaris conjunturals des del nostre desconeixement; és molt més recomanable mantindre la tranquil·litat i cenyir-nos a l’estratègia inversora convinguda amb el nostre assessor, amb horitzons temporals ja definits, més enllà dels vaivens borsaris.

De nou, la impulsivitat i el desconeixement tornen a ser els pitjors aliats si volem fer el pas cap a la inversió. La calma i l’estabilitat en la nostra estratègia seran les millors eines per a aconseguir que els nostres estalvis cresquen a poc a poc en el temps, sense atendre puntualment les fluctuacions de la borsa.

T’interessa ser inversor després de llegir aquesta informació? Recorda que en Caixa Popular posem a la teua disposició assessors especialitzats en el disseny de l’estratègia financera que s’adapte més a tu.

Escrito el dg., 02/01/2022 - 00:00

Compartir este post

Artículos relacionados

La teua privacitat biomètrica: garantida en l’àmbit financer

La teua privacitat biomètrica: garantida en l’àmbit financer

La tecnologia biomètrica s’empra amb l’objectiu de resguardar la identitat dels clients i evitar qualsevol intent d’usurpació d’identitat o frau. 
El sector financer ha vist un augment en l’ús de dades biomètriques com a mesura de protecció d’identitat i prevenció de dades. Característiques úniques com les empremtes dactilars, el reconeixement facial o la veu s’utilitzen per a identificar i autenticar a cada individu de manera segura. Per aquesta raó, les entitats financeres han implementat aquest tipus de tecnologia amb la finalitat de salvaguardar les dades dels seus clients i previndre casos de suplantació d’identitat i frau. 
 

Descobreix la manera protegir les teues targetes bancàries del carding.

Descobreix la manera protegir les teues targetes bancàries del carding.

El carding és una activitat delictiva en ascens que implica l’adquisició i l’ús il·lícit de targetes bancàries. 


La preocupació pel frau amb targetes bancàries, particularment el carding, va en augment en l’entorn digital. Per a protegir-se d’aquesta amenaça, és essencial seguir directrius de seguretat i utilitzar les mesures aconsellades per Caixa Popular. Juntament amb això, també és important estar al dia de les últimes tendències en carding i les estratègies de prevenció mitjançant recursos en línia de confiança. 
 

Què significa i quina és la funció del SEPA?

Què significa i quina és la funció del SEPA?

El SEPA simplifica les operacions i les transferències internacionals en euros, eliminant obstacles i disminuint les despeses tant per als usuaris com per a les institucions financeres. 


La sigla SEPA significa Àrea Única de Pagaments en Euros en valencià i fa referència a una iniciativa impulsada per les autoritats i les institucions financeres de la Unió Europea. El seu propòsit principal és unificar i simplificar els pagaments en euros als països membres de la zona euro, així com en alguns països no pertanyents a la UE que han optat per adoptar aquest estàndard.