2 set. 2020
El teletreball ha arribat com un tsunami a les empreses espanyoles, però, a més, sembla que ha arribat per quedar-s’hi. Abans de la COVID-19, molts negocis eren escèptics i no es plantejaven posar en marxa la reorganització necessària perquè els empleats desenvoluparen les funcions i les faenes des de fora de l’oficina. Ara, després de les setmanes de confinament i amb tot a punt, s’ha comprovat l’èxit d’aquest mètode de treball i sembla que es mantindrà en el dia a dia de moltes d’aquestes empreses.
Smart working, flexible work o remote work, les noves modalitats de treball
Segons el Banc d’Espanya, 8 de cada 10 companyies han reorganitzat les modalitats de treball per tractar de mantindre l’activitat durant els primers mesos de pandèmia. Termes com smart working, flexible work o remote work són més comuns actualment; fins i tot moltes persones s’han convertit en expertes en aquests mètodes de treball.
En definitiva, aquests termes es refereixen a l’evolució necessària del món del treball que hem viscut, a una velocitat més alta del que s’esperava, a Espanya. Aquests models de teletreball han suposat una manera nova de desenvolupar les tasques i les funcions de tots els empleats d’un negoci.
Veiem els mètodes de treball principals que podem trobar hui dia:
- Smart working: l’empleat pot fer la faena, gràcies a les noves tecnologies, en qualsevol lloc, amb autonomia total i de manera flexible.
- Cotreball o coworking: consisteix en un espai de treball compartit, principalment quan, per a desenvolupar l’activitat, només cal un ordinador i connexió a Internet. La part bona és que es creen sinergies amb altres professionals i poden sorgir noves oportunitats de negoci.
- Producció ajustada o lean manufacturing: es busca optimitzar els processos de producció i reduir al màxim els processos que consumeixen més recursos dels que són necessaris. L’essència és la combinació d’efectivitat, eficiència i innovació.
- Kanban: la producció del negoci es basa exclusivament en la demanda real dels clients i es treballa sobre la base del que queda per fer, el que està en procés i el que s’ha fet. L’objectiu és que hi haja un flux de faena contínua.
- Scrum: la pràctica és treballar de manera col·laborativa i en equip per obtindre el millor resultat possible d’un projecte. L’objectiu és lliurar al client productes i/o serveis de més qualitat, amb més valor afegit, amb menys costos i en menys temps.
- XP – extreme programming: és una metodologia semblant a la scrum, però el producte o el servei estan relacionats amb el desenvolupament de programari. L’objectiu és el mateix, aconseguir desenvolupar productes de manera àgil, flexible, amb eficàcia i control.
Tecnologia, objectius i flexibilitat horària
Gràcies a les noves tecnologies, parlar de smart working és viable per a negocis de qualsevol dimensió. Sempre que des de l’equip directiu de l’empresa es tinga clar que caldrà:
- Redefinir els objectius de cada empleat per atribuir-ne els èxits o els fracassos sobre la base d’aquestes metes mesurables.
- El centre de treball ja no serà la seu central del negoci. Es viurà una deslocalització controlada.
- L’horari ja no serà estricte i es facilitarà la flexibilitat dins d’un ordre lògic.
- Els empleats necessitaran dispositius tecnològics i connectivitat per a dur a terme les funcions i les tasques assignades.
Ara com ara moltes empreses han mantingut la nova fórmula de treball. La teua empresa també?
Escrito el dc., 02/09/2020 - 09:33
Compartir este post
Artículos relacionados

La teua privacitat biomètrica: garantida en l’àmbit financer
La tecnologia biomètrica s’empra amb l’objectiu de resguardar la identitat dels clients i evitar qualsevol intent d’usurpació d’identitat o frau.
El sector financer ha vist un augment en l’ús de dades biomètriques com a mesura de protecció d’identitat i prevenció de dades. Característiques úniques com les empremtes dactilars, el reconeixement facial o la veu s’utilitzen per a identificar i autenticar a cada individu de manera segura. Per aquesta raó, les entitats financeres han implementat aquest tipus de tecnologia amb la finalitat de salvaguardar les dades dels seus clients i previndre casos de suplantació d’identitat i frau.

Descobreix la manera protegir les teues targetes bancàries del carding.
El carding és una activitat delictiva en ascens que implica l’adquisició i l’ús il·lícit de targetes bancàries.
La preocupació pel frau amb targetes bancàries, particularment el carding, va en augment en l’entorn digital. Per a protegir-se d’aquesta amenaça, és essencial seguir directrius de seguretat i utilitzar les mesures aconsellades per Caixa Popular. Juntament amb això, també és important estar al dia de les últimes tendències en carding i les estratègies de prevenció mitjançant recursos en línia de confiança.

Què significa i quina és la funció del SEPA?
El SEPA simplifica les operacions i les transferències internacionals en euros, eliminant obstacles i disminuint les despeses tant per als usuaris com per a les institucions financeres.
La sigla SEPA significa Àrea Única de Pagaments en Euros en valencià i fa referència a una iniciativa impulsada per les autoritats i les institucions financeres de la Unió Europea. El seu propòsit principal és unificar i simplificar els pagaments en euros als països membres de la zona euro, així com en alguns països no pertanyents a la UE que han optat per adoptar aquest estàndard.