Els teus diners

Explica l’estalvi financer als teus xiquets amb aquests consells

3 des. 2021

Hàbits d’estalvi. Aquestes paraules porten de cap molts adults, que veuen cada estiu com incorren en despeses formiga que acaben perjudicant els seus propis comptes financers. No obstant això, ara és més important que mai tindre un bon control de la nostra economia, registrant totes les factures que tenim i aprofitant les situacions per a ensenyar educació financera als nostres fills.

Els més menuts també tenen interés a conéixer com són les finances de la llar, encara que tu no ho penses. Cada vegada que han de comprar un quadernet d’estiu o un aperitiu, és possible que es pregunten fins a quin punt necessiten tindre metes d’estalvi perquè no tinguen problemes per a incorporar aquesta realitat a la seua vida en el futur.

Hui t’ensenyem què pots fer perquè els xiquets aprenguen trucs d’estalvi amb vista a l’estiu. Són lliçons bàsiques que els permetran cuidar la seua butxaca fins i tot quan no estan a l’escola i no incorren en determinades despeses.

 

Els teus xiquets t’ho demanen? Comença per ensenyar-los estalvi financer

En tot aquest procés, és important que aprengues a reforçar els comportaments positius dels teus xiquets. Si els has assignat un pressupost al mes de 20 euros, dona’ls un bitllet amb aquesta quantitat en comptes de quatre bitllets de 5, de manera que entenguen la necessitat d’administrar-se els diners i prenguen bones decisions financeres. Mima’ls, educa’ls i veuràs com comencen a interessar-se per les finances de la llar abans del que penses.

Hi ha nombrosos menors que no són capaços de prendre resolucions sobre la despesa financera ni solucionar assumptes fàcils d’economia com la lectura d’una factura. Si no vols que els passe als teus familiars més menuts, et recomanem que vages aplicant-te amb una sèrie de consells com els que t’ensenyem en aquest article.

En primer lloc, asseu-te i planteja’t què els agradaria comprar al llarg del mes. Encara que ells siguen compradors compulsius, és important que els preguntes quines despeses tindrien durant 30 dies, per fer-los entrar en raó sobre els punts de la llista en què han d’incidir i aquells en què han de desistir.

Després, pots emportar-te’ls a comprar amb tu. No sols podeu anar al supermercat, sinó que podeu anar a altres llocs com el dentista i fins i tot la farmàcia, perquè vagen entenent quins costos té l’economia familiar setmana rere setmana. Pregunta’ls per què comprarien una fruita o una verdura i ensenya’ls trucs d’estalvi en la llista de la compra per quan siguen majors.

Després, pots proposar-los trucs d’estalvi completament nous. Si ja estàs cansat del mètode kakebo i altres de semblants, sempre pots fer servir el mètode dels pots, que és més tradicional. Dona’ls un recipient per guardar-hi els diners segons l’objectiu d’estalvi que tinguen: una videoconsola nova, un joguet o fins i tot un llibre que els agrade molt. Després, prepara’ls perquè entenguen quan una meta és en el curt termini, quan és en el mitjà termini i quan és en el llarg termini. D’aquesta manera sabran com prioritzar els ingressos i les despeses segons la meta que aspiren a aconseguir.

 

Ara, per què no els animes a prendre decisions a poc a poc? Per a viure una vida ecològica i responsable cal entendre a què es destinen els diners, així que és important que els assignes un pressupost, per exemple cinc euros, perquè puguen comprar en la botiga del comerç local. Després pots parar-te amb ells i explicar-los si han pres una bona decisió o com podrien haver optimitzat el seu pressupost.

També pots compartir temps d’oci amb ells a través de jocs de taula o els videojocs. Això és ideal per a ensenyar-los educació financera, perquè es mantenen entretinguts durant molt de temps i gaudeixen de la teua companyia. Monopoly, Risk, Els Sims… No tingues por de comprar-los per posar-los en situacions límit a què s’enfrontarien si foren l’amo d’un pis, un terratinent i fins i tot un pare o una mare de família. Estimula’ls i veuràs com n’aprenen com més prompte millor.

Ja tens al cap unes quantes fórmules per a incloure l’educació financera entre els més menuts de la teua família? Avant! Com més prompte comences, abans començareu a detectar avanços.

 

 

 

 

 

 

 

 

Escrito el dv., 03/12/2021 - 14:44

Compartir este post

Artículos relacionados

La teua privacitat biomètrica: garantida en l’àmbit financer

La teua privacitat biomètrica: garantida en l’àmbit financer

La tecnologia biomètrica s’empra amb l’objectiu de resguardar la identitat dels clients i evitar qualsevol intent d’usurpació d’identitat o frau. 
El sector financer ha vist un augment en l’ús de dades biomètriques com a mesura de protecció d’identitat i prevenció de dades. Característiques úniques com les empremtes dactilars, el reconeixement facial o la veu s’utilitzen per a identificar i autenticar a cada individu de manera segura. Per aquesta raó, les entitats financeres han implementat aquest tipus de tecnologia amb la finalitat de salvaguardar les dades dels seus clients i previndre casos de suplantació d’identitat i frau. 
 

Descobreix la manera protegir les teues targetes bancàries del carding.

Descobreix la manera protegir les teues targetes bancàries del carding.

El carding és una activitat delictiva en ascens que implica l’adquisició i l’ús il·lícit de targetes bancàries. 


La preocupació pel frau amb targetes bancàries, particularment el carding, va en augment en l’entorn digital. Per a protegir-se d’aquesta amenaça, és essencial seguir directrius de seguretat i utilitzar les mesures aconsellades per Caixa Popular. Juntament amb això, també és important estar al dia de les últimes tendències en carding i les estratègies de prevenció mitjançant recursos en línia de confiança. 
 

Què significa i quina és la funció del SEPA?

Què significa i quina és la funció del SEPA?

El SEPA simplifica les operacions i les transferències internacionals en euros, eliminant obstacles i disminuint les despeses tant per als usuaris com per a les institucions financeres. 


La sigla SEPA significa Àrea Única de Pagaments en Euros en valencià i fa referència a una iniciativa impulsada per les autoritats i les institucions financeres de la Unió Europea. El seu propòsit principal és unificar i simplificar els pagaments en euros als països membres de la zona euro, així com en alguns països no pertanyents a la UE que han optat per adoptar aquest estàndard.