3 des. 2021
Article elaborat per Gescooperativo, Societat Gestora d’Institucions d’Inversió Col·lectiva del Grup de Caixes Rurals.
Gescooperativo considera que durant el 2021 veurem un fort impuls a aquesta temàtica d’inversió.
Gescooperativo, la gestora de fons d’inversió del Grup Caixa Rural, ha triplicat el seu patrimoni en fons sostenibles i tanca l’any 2020 amb més de 843 milions d’euros, davant de 254,5 milions d’euros aconseguits al final del 2019.
Aquest fort creixement ha situat Gescooperativo entre les tres principals gestores nacionals per quota de mercat en fons d’inversió socialment responsables o fons sostenibles, segons les dades d’Inverco, la patronal del sector.
En Gescooperativo aquesta gamma de fons es caracteritza per seguir criteris d’inversió socialment responsable, criteris ASG (ambientals, socials i de bon govern). Aquests fons combinen els actius de renda fixa pública i privada com són els bons verds, i la renda variable a través de companyies vinculades a activitats sostenibles.
Gescooperativo considera que durant el 2021 veurem un fort impuls a aquesta temàtica d’inversió gràcies a la major conscienciació social i al suport tan important que està donant-se des dels diferents organismes internacionals als aspectes relacionats amb el medi ambient. Com a exemple d’aquest suport de l’Administració, destaca el fons europeu per al pla de recuperació d’Europa, que és el paquet d’estímul més gran que s’haja mai creat dins de la Unió Europea, amb un pressupost total de 1,8 bilions d’euros, i que fa atenció especial a la lluita contra el canvi climàtic, cosa que, sens dubte, redundarà en un impuls a les empreses vinculades amb aquestes activitats.
El Grup Caixa Rural ha secundat a través de les seues fundacions l’educació, la formació i la promoció cultural i assistencial de l’entorn local. Gràcies al seu ADN sostenible i el seu vincle amb la societat, els clients han confiat en els fons sostenibles de l’entitat, que acumula actualment un patrimoni en aquesta tipologia d’inversió de quasi 1.000 milions d’euros.
De la seua banda, Gescooperativo, gestora de fons d’inversió del Grup Caixa Rural, dins del seu compromís social, dona a ONG part dels seus ingressos vinculats al Fons Rural Sostenible Moderat.
Escrito el dv., 03/12/2021 - 14:46
Compartir este post
Artículos relacionados

La teua privacitat biomètrica: garantida en l’àmbit financer
La tecnologia biomètrica s’empra amb l’objectiu de resguardar la identitat dels clients i evitar qualsevol intent d’usurpació d’identitat o frau.
El sector financer ha vist un augment en l’ús de dades biomètriques com a mesura de protecció d’identitat i prevenció de dades. Característiques úniques com les empremtes dactilars, el reconeixement facial o la veu s’utilitzen per a identificar i autenticar a cada individu de manera segura. Per aquesta raó, les entitats financeres han implementat aquest tipus de tecnologia amb la finalitat de salvaguardar les dades dels seus clients i previndre casos de suplantació d’identitat i frau.

Descobreix la manera protegir les teues targetes bancàries del carding.
El carding és una activitat delictiva en ascens que implica l’adquisició i l’ús il·lícit de targetes bancàries.
La preocupació pel frau amb targetes bancàries, particularment el carding, va en augment en l’entorn digital. Per a protegir-se d’aquesta amenaça, és essencial seguir directrius de seguretat i utilitzar les mesures aconsellades per Caixa Popular. Juntament amb això, també és important estar al dia de les últimes tendències en carding i les estratègies de prevenció mitjançant recursos en línia de confiança.

Què significa i quina és la funció del SEPA?
El SEPA simplifica les operacions i les transferències internacionals en euros, eliminant obstacles i disminuint les despeses tant per als usuaris com per a les institucions financeres.
La sigla SEPA significa Àrea Única de Pagaments en Euros en valencià i fa referència a una iniciativa impulsada per les autoritats i les institucions financeres de la Unió Europea. El seu propòsit principal és unificar i simplificar els pagaments en euros als països membres de la zona euro, així com en alguns països no pertanyents a la UE que han optat per adoptar aquest estàndard.