10 jul. 2020
Des que el coronavirus ha arribat a la nostra vida, tots hem buscat la manera de mantindre’ns en forma i no caure en rutines poc saludables. Malgrat que la normalitat nova ja és una realitat per a tot Espanya, també és important mantindre les mesures de seguretat i d’higiene establides durant les setmanes prèvies. Perquè, tot i que ara podem eixir i veure els nostres éssers estimats, obrir negocis i, fins i tot, anar a la platja, també és cert que el COVID-19 continua entre nosaltres.
Per aquest motiu, en Caixa Popular pensem que és interessant recordar quins exercicis es poden fer a casa per complementar l’esport que es practica a l’aire lliure.
Les noves tecnologies, la clau per a mantindre’t en forma des de casa
Des que al març es va declarar l’estat d’alarma a Espanya, probablement has buscat i has conegut diferents entrenadors a través d’Internet o, fins i tot, alguna app mòbil amb exercicis i rutines preparats.
Hui parlarem d’algunes de les alternatives més utilitzades durant els mesos de confinament.
Aquest web és un gimnàs digital en què pots trobar nombroses rutines d’exercicis per a tots els gustos i colors.
Ara que molts tornem a les oficines i perdem més temps en desplaçaments, o tenim l’oportunitat d’eixir a trobar-nos amb amics o familiars, el temps per a fer exercici a casa es redueix. Per això, en aquest gimnàs en línia pots triar un entrenament de 10 minuts només, per als dies amb menys temps, o de 45 minuts, si vols fer un entrenament més extens, sempre adaptat al teu nivell.
Un altre gimnàs en línia en què totes les classes estan impartides per professors experts. També ofereix alternatives de 10 minuts a 45 i es pot triar seguir entrenaments per a enfortir zones específiques del cos, aprimar-se, fer classes d’alta intensitat o, fins i tot, ioga i pilates.
En aquest cas es tracta d’un canal de YouTube dirigit per Anna Renderer. Anna era més aviat coneguda per ser entrenadora de celebritats de Hollywood i, ara, gràcies al canal de vídeos de Google, tots tenim l’oportunitat de seguir les seues rutines d’exercicis. Es poden trobar entrenaments per a tots els nivells i amb diferents intensitats.
En aquest altre canal de YouTube també podem trobar diferents llistes de reproducció amb exercicis per a fer entrenaments a casa. Des de sessions de 10 minuts fins a quasi 40. A més de rutines d’exercicis, podem veure-hi vídeos amb consells sobre nutrició, embaràs, bellesa i entrevistes amb testimonis.
Rawvana és el nom comercial de la famosa youtubera Yovana Mendoza Ayres. Aquesta dona també facilita als subscriptors rutines senzilles per a posar-se en forma i adquirir hàbits alimentaris saludables. En aquesta canal es combinen sovint suggeriments d’exercici i receptes saludables.
Exercicis i rutines per a cada edat segons l’OMS
També és vital tindre clar que l’objectiu de l’exercici ha de ser cuidar el cos, no castigar-lo. Per això, des de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) ens recorden:
- Els xiquets i els joves de 5 a 17 anys haurien d’acumular un mínim de 60 minuts diaris d’activitat física moderada o vigorosa, principalment aeròbica. L’ideal és fer exercici, com a mínim, tres vegades per setmana, amb activitats que reforcen els músculs i els ossos.
- És recomanable que les persones de 18 a 64 anys acumulen, com a mínim, dues hores i mitja d’exercici setmanal, amb activitat física aeròbica intensa o moderada. I encara millor si arriba a 5 hores per setmana. Si no és possible dedicar-hi tant de temps, almenys 75 minuts d’activitat física aeròbica vigorosa.
- Les persones de 65 anys o més necessitarien dedicar cada setmana almenys 150 minuts a fer activitats físiques moderades aeròbiques.
Escrito el dv., 10/07/2020 - 09:00
Compartir este post
Artículos relacionados

La teua privacitat biomètrica: garantida en l’àmbit financer
La tecnologia biomètrica s’empra amb l’objectiu de resguardar la identitat dels clients i evitar qualsevol intent d’usurpació d’identitat o frau.
El sector financer ha vist un augment en l’ús de dades biomètriques com a mesura de protecció d’identitat i prevenció de dades. Característiques úniques com les empremtes dactilars, el reconeixement facial o la veu s’utilitzen per a identificar i autenticar a cada individu de manera segura. Per aquesta raó, les entitats financeres han implementat aquest tipus de tecnologia amb la finalitat de salvaguardar les dades dels seus clients i previndre casos de suplantació d’identitat i frau.

Descobreix la manera protegir les teues targetes bancàries del carding.
El carding és una activitat delictiva en ascens que implica l’adquisició i l’ús il·lícit de targetes bancàries.
La preocupació pel frau amb targetes bancàries, particularment el carding, va en augment en l’entorn digital. Per a protegir-se d’aquesta amenaça, és essencial seguir directrius de seguretat i utilitzar les mesures aconsellades per Caixa Popular. Juntament amb això, també és important estar al dia de les últimes tendències en carding i les estratègies de prevenció mitjançant recursos en línia de confiança.

Què significa i quina és la funció del SEPA?
El SEPA simplifica les operacions i les transferències internacionals en euros, eliminant obstacles i disminuint les despeses tant per als usuaris com per a les institucions financeres.
La sigla SEPA significa Àrea Única de Pagaments en Euros en valencià i fa referència a una iniciativa impulsada per les autoritats i les institucions financeres de la Unió Europea. El seu propòsit principal és unificar i simplificar els pagaments en euros als països membres de la zona euro, així com en alguns països no pertanyents a la UE que han optat per adoptar aquest estàndard.