Al teu costat

Recomanacions per a anar a comprar amb seguretat durant el confinament. #Quedatacasa

23 març 2020

Quedar-se a casa és la recomanació que fem des de Caixa Popular als nostres lectors, però som conscients que hi ha activitats que haurem de mantindre, a un ritme més baix, malgrat el confinament. Entre aquestes activitats hi ha la necessitat d’anar a comprar per a tindre queviures i altres recursos necessaris per al nostre dia a dia.

De fet, anar a comprar al supermercat està permés dins de les restriccions imposades a escala nacional. Davant d’aquesta situació, quan anem a comprar i eixim de casa, haurem de ser responsables per a evitar contagis i protegir la salut de tots.

Mesures aplicades pels supermercats

Els establiments que mantenen l’activitat comercial s’esforcen perquè els ciutadans hi puguen anar a comprar productes de primera necessitat. I, també, per evitar convertir-se en un focus d’expansió del COVID-19; per això, han posat en marxa les mesuressegüents:

  • Control de l’aforament: es limita el nombre de persones que hi poden estar a l’interior i es regula l’accés de nous compradors perquè no es repetisquen situacions del passat recent.
  • Es vigila que es respecte la distància de seguretat entre les persones, tant dels consumidors com dels treballadors.
  • Els empleats disposen de guants i màscares perquè les utilitzen durant el temps que hi treballen.
  • Limitació del nombre d’unitats que es poden comprar d’un mateix producte per persona.

Consells per a anar a comprar als supermercats

Per tant, les persones que hagen d’anar a comprar hauran de tindre en compte les recomanacions següents per evitar riscos i contagis. Per descomptat, si tens qualsevol símptoma i penses que pots estar malalt, no hi vages a comprar tu.

  • Redueix el temps dins de l’establiment. El que és més útil és que sàpies per endavant què necessites i que ho hages apuntat en una llista. A banda que tardaràs molt menys temps a comprar, també evitaràs adquirir coses innecessàries i estalviaràs.
  • Compra el que siga necessari sense perdre el cap. Està garantit el proveïment d’aliments i de productes de primera necessitat, tal com han assegurat les autoritats. Tracta de no comprar massivament i tria allò que necessitaràs per a uns quants dies, sempre tenint al cap que, si pots reduir l’exposició als supermercats a una vegada per setmana en comptede dues vegades, serà millor per a tots. Per això,tria aliments que duren més, com ara els congelats, i evita els menys saludables, com els ultraprocessats.
  • Ves al supermercat en un horari menys concorregut. Encara que en Caixa Popular ens agradaria poder donar-te aquest horari, la veritat és que dependrà de la teua zona. Val més que hi vages provant fins que descobrisques quin és l’horari amb menys afluència de persones.
  • Utilitza mesures d’higiene. En accedir al supermercat podràs trobar guants d’un sol ús per a tu. La idea és que els utilitzes per a anar agafant els productes que vols comprar. Evita grapejar productes i tornar a col·locar-los a l’estant, i no oblides respectar la distància de seguretat amb la resta de les persones.
  • Fes servir les teues pròpies bosses i cistelles per a anar comprant al supermercat. Als establiments on hi ha la possibilitat, ofereixen als clients gel hidroalcohòlic per a netejar les cistelles i els carros del supermercat abans d’utilitzar-los.
  • Dins, tant als corredors com a l’hora de pagar, assegura’t de mantindre una distància de seguretat. A més, si pots evitar pagar en efectiu, t’estalviaràs haver de tocar amb les mans bitllets i monedes que han estat en circulació i, potser, en contacte amb el virus. Recorda, si ets client de Caixa Popular, podràs pagar amb targeta i, fins i tot, utilitzar el telèfon mòbil per a pagar a través de RuralvíaPay, ApplePay o GooglePay.
  • Una vegada arribes a casa,la primera cosa que has de fer és llavar-te les mans i la cara. Després, renta els productes frescos i neteja tots els productes envasats que hages comprat. En acabar de col·locar la compra, torna a llavar-te les mans amb sabó.

Des de Caixa Popular estem convençuts que aquest virus el pararem entre tots. #Quedatacasa #Joemquedeacasa

Escrito el dl., 23/03/2020 - 12:08

Compartir este post

Artículos relacionados

La teua privacitat biomètrica: garantida en l’àmbit financer

La teua privacitat biomètrica: garantida en l’àmbit financer

La tecnologia biomètrica s’empra amb l’objectiu de resguardar la identitat dels clients i evitar qualsevol intent d’usurpació d’identitat o frau. 
El sector financer ha vist un augment en l’ús de dades biomètriques com a mesura de protecció d’identitat i prevenció de dades. Característiques úniques com les empremtes dactilars, el reconeixement facial o la veu s’utilitzen per a identificar i autenticar a cada individu de manera segura. Per aquesta raó, les entitats financeres han implementat aquest tipus de tecnologia amb la finalitat de salvaguardar les dades dels seus clients i previndre casos de suplantació d’identitat i frau. 
 

Descobreix la manera protegir les teues targetes bancàries del carding.

Descobreix la manera protegir les teues targetes bancàries del carding.

El carding és una activitat delictiva en ascens que implica l’adquisició i l’ús il·lícit de targetes bancàries. 


La preocupació pel frau amb targetes bancàries, particularment el carding, va en augment en l’entorn digital. Per a protegir-se d’aquesta amenaça, és essencial seguir directrius de seguretat i utilitzar les mesures aconsellades per Caixa Popular. Juntament amb això, també és important estar al dia de les últimes tendències en carding i les estratègies de prevenció mitjançant recursos en línia de confiança. 
 

Què significa i quina és la funció del SEPA?

Què significa i quina és la funció del SEPA?

El SEPA simplifica les operacions i les transferències internacionals en euros, eliminant obstacles i disminuint les despeses tant per als usuaris com per a les institucions financeres. 


La sigla SEPA significa Àrea Única de Pagaments en Euros en valencià i fa referència a una iniciativa impulsada per les autoritats i les institucions financeres de la Unió Europea. El seu propòsit principal és unificar i simplificar els pagaments en euros als països membres de la zona euro, així com en alguns països no pertanyents a la UE que han optat per adoptar aquest estàndard.