Al teu costat

Reflexions sobre les empreses familiars, com rellançar la seua activitat durant la COVID-19?

16 nov. 2020

Les empreses familiars estan entre els negocis més afectats per la COVID-19, ja que els estats d’alarma, els confinaments, les limitacions d’aforament i d’horari, així com les restriccions de mobilitat, signifiquen per a aquestes empreses una reducció de la seua capacitat financera i de les seues possibilitats d’ocupació. Des de Caixa Popular tractem d’estar prop de totes aquestes empreses familiars i facilitar-los l’accés als productes i serveis de banca que puguen ser útils per a la seua realitat actual.

Des de l’origen, les empreses familiars defensen la tradició, la confiança i l’eficàcia. En aquest sentit, des de l’IESE Business School i l’Institut de l’Empresa Familiar (IEF) s’ha publicat una estratègia de rellançament amb solucions innovadores per a incorporar aquest tipus d’empreses a poc a poc a la recuperació del país. Vegem detalladament què diu aquest informe en què s’analitzen les fortaleses i les febleses de 16 sectors diferents.

 

1. Adaptació del treball a la realitat del moment

Els ERTO han de considerar les necessitats de cada sector per a ser una vertadera solució a la situació de l’empresa. A més, els ERTO han de ser flexibles.

 

2. Impuls de la formació contínua a la recerca de la digitalització de les empreses

Les empreses familiars estan immerses en un procés de transformació digital per a buscar sistemes productius eficients que els proporcionen ingressos i beneficis. En l’informe es posa com a referència el model d’Alemanya, en què els treballadors de les empreses destinen a millorar la seua formació moments de l’any amb activitat més reduïda.

 

3. Alliberament de la liquiditat per a les empreses

Des de l’IESE Business School i l’Institut de l’Empresa Familiar reforcen la idea d’impulsar un model que ajude les empreses a afrontar els seus deutes, amb productes com per exemple préstecs flexibles a curt termini o línies ICO. En Caixa Popular, per exemple, facilitem a les empreses, autònoms i emprenedors la Línia ICO- COVID-19 amb la finalitat de dotar de finançament de circulant les empreses i els autònoms per pal·liar els efectes de la COVID-19.

 

4. La internacionalització és una opció interessant

Dins de l’informe, entre les propostes per a rellançar les empreses familiars, s’ofereix més pes als beneficis que generen per a aquests negocis els seus esforços per exportar els seus productes, béns i serveis.

 

5. Modelar la política fiscal del mercat

Entre els problemes principals que afronten les empreses familiars són els impostos i els possibles acomiadaments una vegada acaben els ERTO. Per donar una resposta favorable a aquests negocis familiars, l’informe apunta cap a una política fiscal de mercat adequada a les seues necessitats. Seria important, segons apunten, flexibilitzar la fiscalitat de les empreses familiars.

 

6. Secundar financerament l’emprenedoria

En un país com Espanya cal lluitar per revalorar l’activitat empresarial i per això és molt important fomentar l’impuls emprenedor dels ciutadans. Però els mateixos emprenedors, a vegades, troben dificultats per a localitzar opcions de finançament per a les seues idees de negoci. En Caixa Popular tenim obertes diferents solucions financeres per a aquesta mena d’iniciatives empresarials.

 

7. C+C+PI, les tres claus per a aconseguir rellançar les empreses familiars

Segons els experts, tan sols gràcies a la confiança, la col·laboració i la perspectiva internacional s’arribarà a rellançar les empreses familiars. Cal aconseguir generar confiança entre els ciutadans perquè s’involucren en aquest procés de reconstrucció. També serà necessària la col·laboració entre agents socials, institucions, empreses i ciutadans per a reforçar la seguretat jurídica, el rigor, la professionalitat i la transparència. Finalment, la perspectiva internacional serà la clau per a aconseguir expandir l’economia en aquests moments tan difícils per la pandèmia i les seues conseqüències.

 

Des de Caixa Popular busquem acompanyar fer costat a les empreses del nostre entorn sempre. Per això, com a eina per a emprenedors, autònoms i empreses de qualsevol grandària, vam crear Projecta Empreses, un lloc d’Internet informatiu amb opcions de finançament, mètodes de cobraments i pagaments, eines digitals, solucions per a internacionalitzar el negoci i assegurances relacionades.

Escrito el dl., 16/11/2020 - 09:00

Compartir este post

Artículos relacionados

La teua privacitat biomètrica: garantida en l’àmbit financer

La teua privacitat biomètrica: garantida en l’àmbit financer

La tecnologia biomètrica s’empra amb l’objectiu de resguardar la identitat dels clients i evitar qualsevol intent d’usurpació d’identitat o frau. 
El sector financer ha vist un augment en l’ús de dades biomètriques com a mesura de protecció d’identitat i prevenció de dades. Característiques úniques com les empremtes dactilars, el reconeixement facial o la veu s’utilitzen per a identificar i autenticar a cada individu de manera segura. Per aquesta raó, les entitats financeres han implementat aquest tipus de tecnologia amb la finalitat de salvaguardar les dades dels seus clients i previndre casos de suplantació d’identitat i frau. 
 

Descobreix la manera protegir les teues targetes bancàries del carding.

Descobreix la manera protegir les teues targetes bancàries del carding.

El carding és una activitat delictiva en ascens que implica l’adquisició i l’ús il·lícit de targetes bancàries. 


La preocupació pel frau amb targetes bancàries, particularment el carding, va en augment en l’entorn digital. Per a protegir-se d’aquesta amenaça, és essencial seguir directrius de seguretat i utilitzar les mesures aconsellades per Caixa Popular. Juntament amb això, també és important estar al dia de les últimes tendències en carding i les estratègies de prevenció mitjançant recursos en línia de confiança. 
 

Què significa i quina és la funció del SEPA?

Què significa i quina és la funció del SEPA?

El SEPA simplifica les operacions i les transferències internacionals en euros, eliminant obstacles i disminuint les despeses tant per als usuaris com per a les institucions financeres. 


La sigla SEPA significa Àrea Única de Pagaments en Euros en valencià i fa referència a una iniciativa impulsada per les autoritats i les institucions financeres de la Unió Europea. El seu propòsit principal és unificar i simplificar els pagaments en euros als països membres de la zona euro, així com en alguns països no pertanyents a la UE que han optat per adoptar aquest estàndard.