3 des. 2021
L’obertura cap a mercats internacionals més competitius sorgeix com a via de recuperació per a moltes organitzacions. En aquesta mateixa línia es treballa des del Govern, ja que el Ministeri d’Indústria i Comerç des de l’estiu passat està impulsant plans en suport al comerç internacional a Espanya, i un n’és el pla d’internacionalització.
D’una banda, el Govern va presentar aquest estiu el pla de mesures de xoc contra la Covid, mobilitzant més de 2.000 milions d’euros en ajudes dirigides a assegurar el finançament d’empreses exportadores o a l’ajornament de quotes de deutes i crèdits per a projectes d’exportació de pimes, entre altres. Al mateix temps, dins d’aquest pla d’internacionalització, el Ministeri d’Indústria i Comerç va presentar el mes de novembre passat la plataforma d’informació i assessorament en suport a la internacionalització, #juntosmaslejos. Una iniciativa en què han participat el Ministeri d’Indústria, la CEOE i la Cambra d’Espanya.
D’altra banda, les últimes notícies econòmiques anticipen un nou pla que apostarà per sectors com ara farmàcia o biotecnologia, pels mercats asiàtics i per la millora de la imatge exterior d’Espanya. En els pressupostos signats per a aquest 2021, l’apartat de política exterior creixerà un 17%, amb una dotació de 1.882 milions d’euros.
- La plataforma #Juntosmaslejos, clau per al pla d’internacionalització
Entre aquestes mesures destinades a la internacionalització desenvolupades pel Govern, està la plataforma Juntosmaslejos, un espai en línia que naix per donar suport al comerç exterior. Per fer-ho, el portal reuneix informació, cursos, formació, col·laboració en els processos de negoci exterior, promoció comercial o mesures per a la digitalització, entre altres. L’objectiu és recopilar tota la informació i les recomanacions sobre negoci internacional en el web.
La plataforma té una secció d’agenda d’activitats en què les empreses poden consultar les activitats i les xarrades més interessants organitzades tant per l’Administració com pel sector privat en format de seminaris web i trobades digitals. I és que, tal com va afirmar Xiana Méndez, secretària d’Estat de Comerç, en la presentació d’aquesta plataforma, “el sector exterior serà un dels motors de la recuperació econòmica del nostre país, com ja ho va ser en l’última crisi econòmica”. De la seua banda, el president de la CEOE, Antonio Garamendi, considera imprescindible “impulsar i ajudar les empreses en la seua expansió internacional¨.
Imatge exterior i nous sectors estratègics de futur
En relació amb aquestes iniciatives que impulsen les empreses a obrir-se al mercat exterior per rellançar la nostra economia, el Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme està treballant amb la vista en una recuperació ràpida, un Pla d’Acció per a la Internacionalització de l’Economia el 2021 i 2022.
El nou pla, que ja es va anunciar a l’espera de ser presentat de manera oficial, té com a objectiu servir d’impuls a les nostres empreses cap a països i sectors estratègics a què Espanya vol dirigir-se. Després de comprovar que la crisi ha beneficiat sectors com el sanitari, la farmàcia o la biotecnologia, i països asiàtics per la seua eixida primerenca de la crisi, el ministeri s’ha proposat, segons indiquen diferents mitjans de comunicació, “detectar i explotar oportunitats per al nostre sector exterior” en els nínxols de negoci que poden suposar aquests sectors i països. També buscaria “atraure inversió estrangera en sectors estratègics”
A més, aquest pla d’internacionalització també plantejaria com a objectiu millorar la imatge exterior d’Espanya, que, segons el Govern, està deteriorada perquè està entre un dels països europeus on la pandèmia podria tindre més impacte econòmic.
El Pla Estratègic de l’ICEX 2021-2022 i el seu suport al pla d’internacionalització
ICEX Espanya Exportació i Inversions també va presentar el seu Pla Estratègic d’ICEX 2021-22, els pilars del qual són la digitalització, la sostenibilitat i la diversificació de mercats com a mecanismes de competitivitat en l’exterior. Durant la pandèmia, ICEX ha dirigit la seua activitat a virtualitzar les seues activitats i a reforçar els serveis personalitzats de la Xarxa d’Oficines Econòmiques i Comercials, i també a potenciar les accions vinculades amb la imatge i la comunicació en els mercats exteriors i a enfortir l’aposta pels mercats electrònics.
Considerant totes aquestes mesures, no podem assegurar que el comerç exterior reactivarà la nostra economia, però poden servir com a indicadors de la importància que tindrà per al nostre executiu la internacionalització de les empreses per a la recuperació econòmica del país.
Escrito el dv., 03/12/2021 - 14:46
Compartir este post
Artículos relacionados

La teua privacitat biomètrica: garantida en l’àmbit financer
La tecnologia biomètrica s’empra amb l’objectiu de resguardar la identitat dels clients i evitar qualsevol intent d’usurpació d’identitat o frau.
El sector financer ha vist un augment en l’ús de dades biomètriques com a mesura de protecció d’identitat i prevenció de dades. Característiques úniques com les empremtes dactilars, el reconeixement facial o la veu s’utilitzen per a identificar i autenticar a cada individu de manera segura. Per aquesta raó, les entitats financeres han implementat aquest tipus de tecnologia amb la finalitat de salvaguardar les dades dels seus clients i previndre casos de suplantació d’identitat i frau.

Descobreix la manera protegir les teues targetes bancàries del carding.
El carding és una activitat delictiva en ascens que implica l’adquisició i l’ús il·lícit de targetes bancàries.
La preocupació pel frau amb targetes bancàries, particularment el carding, va en augment en l’entorn digital. Per a protegir-se d’aquesta amenaça, és essencial seguir directrius de seguretat i utilitzar les mesures aconsellades per Caixa Popular. Juntament amb això, també és important estar al dia de les últimes tendències en carding i les estratègies de prevenció mitjançant recursos en línia de confiança.

Què significa i quina és la funció del SEPA?
El SEPA simplifica les operacions i les transferències internacionals en euros, eliminant obstacles i disminuint les despeses tant per als usuaris com per a les institucions financeres.
La sigla SEPA significa Àrea Única de Pagaments en Euros en valencià i fa referència a una iniciativa impulsada per les autoritats i les institucions financeres de la Unió Europea. El seu propòsit principal és unificar i simplificar els pagaments en euros als països membres de la zona euro, així com en alguns països no pertanyents a la UE que han optat per adoptar aquest estàndard.