• Extension ICO

Què és l’extensió de les Línies Avals Liquiditat Covid-19?

2021-04-26T09:02:25+02:00 24 de febrer de 2021|Els teus diners, Empren|

A l’hora de trobar inversors i liquiditat, molts empresaris i autònoms es posen les mans al cap. La falta d’oportunitats o l’escassetat de fonts són dues de les dificultats a què s’enfronten quan busquen opcions de finançament, però amb les Línies ICO tenen una oportunitat d’or per a aconseguir finançament públic per al seu negoci. A més, des de març de 2020, es compta amb unes Línies d’Avals Especials dissenyades per a fer costat als negocis a partir de la pandèmia, i són les Línies Avals Liquiditat Covid-19.

Hui vos volem parlar de l’extensió que s’ha aprovat sobre les Línies Avals Liquiditat Covid-19. Aquestes Línies dissenyades des de l’Institut de Crèdit Oficial (ICO), són un mecanisme de finançament estatal dirigit a autònoms, empresaris i emprenedors perquè puguen disposar de liquiditat per a finançar qualsevol part de la seua activitat en aquests moments tan delicats. Amb aquesta extensió aprovada a la fi de l’any passat, es facilita una flexibilitat als professionals molt ben acollida davant la situació empresarial provocada per la pandèmia.

 

Les Línies ICO: descobreix com sol·licitar-les

En primer lloc, l’usuari interessat ha d’anar al portal web de les Línies ICO, on trobarà diferents modalitats nacionals i internacionals, juntament amb línies exclusives per a combatre la situació de la pandèmia. També podrà accedir a la informació en el web de la seua entitat financera, com en Caixa Popular, en l’apartat sobre Línies d’Inversió.

A continuació, el professional haurà de redactar el seu pla de negoci de manera detallada. Quan el tinga, ha de lliurar-lo al seu gestor en Caixa Popular o en l’entitat financera de confiança on vulga sol·licitar el finançament, perquè aquesta valore si compleix amb les garanties que se sol·liciten a un negoci que demana finançament per a la seua activitat.

En el document que li lliuraran en la seua oficina de Caixa Popular, o del banc on haja fet el tràmit, venen recollits detalls com el tipus d’interés a pagar en el finançament. En qualsevol cas, la suma del tipus d’interés més la comissió inicial de l’entitat no podrà superar la TAE màxima establida per a la Línia ICO, així que no has de preocupar-te per tindre comissions sense control en el compte.

En l’últim pas, i si la teua operació s’autoritza, rebràs tots els diners d’un sol ingrés.

És important que et fixes en les possibilitats de totes les línies ICO, perquè n’hi ha algunes que permeten a particulars i comunitats de propietaris rehabilitar el seu habitatge o edifici, i fins i tot dur a terme reformes per tindre un pis en condicions per als pròxims anys.

Les Línies Avals Liquiditat Covid-19 s’estenen, sol·licita la teua pròrroga fins al 15 de maig

Dins de les Línies Avals Liquiditat Covid-19 al desembre de l’any passat es va aprovar la possibilitat d’allargar el termini de venciment d’aquestes línies, sempre que s’hagueren aprovat abans del 18 de novembre de 2020. 

En aquesta modificació aprovada es va incloure l’opció de sol·licitar l’extensió de la carència de capital del principal, amb un màxim de temps. Una extensió que pot sol·licitar-se de manera aïllada o juntament amb l’extensió del termini de venciment.

A més, s’amplia el termini de sol·licitud de nous avals fins a l’1 de juny de 2021

Els requisits per a poder sol·licitar l’extensió de les Línies Avals Liquiditat Covid-19 són:

  1. L’operació haurà d’estar avalada abans del 18 de novembre de 2020.
  2. El sol·licitant no pot estar en situació de mora o impagament per més de 90 dies.
  3. A més, el sol·licitant no ha de figurar en la Central d’Informació de Riscos del Banc d’Espanya (CIRBE) per impagaments.
  4. L’ICO no ha d’haver rebut cap paper en què se l’informa de qualsevol morositat o impagament del sol·licitant.
  5. Finalment, el sol·licitant no pot estar sotmés a procediment concursal i ha de complir els límits de les Ajudes d’Estat que atorga la Unió Europea.
  6. L’entitat informarà el client sobre l’extensió de la Línia Avals de Liquiditat i Inversió COVID-19. En el cas que el procés siga acceptat, aquesta li donarà un full que acredite la comunicació d’aquesta sol·licitud a l’ICO perquè l’autoritze.

Si compleixes els requisits, podràs presentar la teua sol·licitud entregant un informe amb la sol·licitud de la pròrroga, que Caixa Popular o un altre banc posarà a la teua disposició si li ho demanes. Tens fins al 15 de maig de 2021. Si et preocupes perquè les condicions siguen massa estrictes o retorçudes, pots estar tranquil. Les Línies Avals de Liquiditat i Inversió COVID-19 preveuen que l’extensió pot durar 3 anys més, fins a arribar a 8, per la qual cosa tens temps de sobres per a fer totes les tasques dins del temps. Els períodes de carència es poden ampliar fins a 12 mesos, amb un màxim de 24, i en la Línia ICO inversió l’empresa només pot demanar l’augment de la carència i no del termini.

Caixa Popular, i qualsevol entitat financera d’Espanya, només pot comunicar noves operacions ICO fins a l’1 de juny, a pesar que la vigència del contracte actual arriba fins al 30 de juny. La nostra recomanació és que comences a preparar els papers amb el teu projecte de negoci perquè l’entitat tinga prou de temps de processar la teua sol·licitud i donar-te una resposta positiva o negativa amb temps.

 

Caixa Popular facilita l’accés al finançament públic a professionals valencians

Caixa Popular facilita l’accés al finançament públic a la xarxa empresarial de la Comunitat Valenciana. Som una entitat compromesa amb les empreses familiars i les pimes, que tantes dificultats han travessat durant aquesta crisi sociosanitària, però també dona la mà a empresaris, emprenedors i autònoms que tinguen perspectiva de futur i vulguen internacionalitzar o digitalitzar el seu projecte.

Les línies ICO de Caixa Popular suposen una gran opció per a trobar liquiditat amb senzillesa, i des de la nostra entitat t’ajudarem a fer les gestions necessàries per a sol·licitar la pròrroga o una nova línia d’inversió pública.

 

Deixeu un comentari

X