Les noves tecnologies transformen la nostra agricultura

2019-12-12T13:24:04+01:00 22 de novembre de 2019|Entorn digital|

La tecnologia ajuda els llauradors a enfrontar-se a la realitat de tota la gent, la població creix i els camps, no. A més, també cal fer front a unes necessitats de sostenibilitat més fortes i menys mà d’obra. Per això, l’aplicació de la tecnologia al món agrícola i ramader, tendència coneguda com a agrotech, s’ha convertit en la millor arma per a afrontar els reptes que vivim.

La revolució verda ha arribat al camp

Augmentar la producció d’aliments un 70% en els pròxims 30 anys no sembla una possibilitat realista. Segons les dades de l’Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura (FAO), la població mundial arribaria a 9.000 milions de persones l’any 2050 i, per tant, serà una necessitat irremeiable augmentar la producció per a cobrir les necessitats alimentàries.

És en aquest punt que la tecnologia agrotech, també coneguda com a agricultura intel·ligent, entra en joc. Gràcies a l’explotació de les dades emmagatzemades i als avanços tecnològics, es poden optimitzar els recursos i millorar els volums de producció, sempre tenint en compte minimitzar els riscos al màxim.

Avantatges de la tecnologia per als nostres llauradors i ramaders

El fet que la societat estiga digitalitzada facilita la immersió d’aquests sectors, amb tant de pes en la nostra economia, com són l’agricultura i la ramaderia.

Els avantatges més destacats de l’agrotech per als nostres llauradors i ramaders són:

 • Més productivitat de cultius sans.
 • Es redueix l’ús d’insecticides i, per tant, l’impacte ambiental.
 • S’optimitza l’ús de recursos.
 • Els cultius i les explotacions són més productius.
 • Es redueix temps en els processos.

 

Fruit del nostre suport i compromís amb les empreses ramaderes i agrícoles, entre altres, en Caixa Popular oferim informació, productes i serveis adaptats a les seues necessitats. La nostra filosofia, com tractem de transmetre per mitjà de les nostres accions, és impulsar un comerç de proximitat a la nostra zona d’influència.

Agrotech, com s’aplica en la nostra agricultura i ramaderia?

Ara veurem una sèrie d’exemples senzills que molts de nosaltres podem trobar i, possiblement, hem vist sense adonar-nos-en de la raó de ser.

 1. Sensors en punts de l’explotació 

  Gràcies a aquests sensors els llauradors monitoren els cultius i recopilen dades sobre l’aigua consumida i les opcions d’optimització. Amb aquests patrons de comportament prenen decisions per millorar les seues explotacions.

 2. Sistemes de geolocalització i drons 

  A través d’aquests sistemes de GPS, els tractors poden millorar les faenes de collita, fertilització, sembra i preparació del terreny, i disminuir el temps de treball, estalviar combustible i reduir l’ús de fertilitzants i productes per a controlar plagues.Els drons, d’altra banda, arriben a facilitar un seguiment de les explotacions agrícoles i ramaderes, per a analitzar-ne l’evolució i prendre decisions en funció de l’estat del cultiu o del bestiar.

 3. Intel·ligència artificial 

  És una altra manera d’utilitzar la tecnologia per a tractar de predir i controlar malalties o plagues en els nostres camps o animals.

 

Si la teua empresa pertany al sector i necessites finançament per a sumar-te a la revolució verda i agrotech, recorda que en Caixa Popular et facilitem finançament especial per a empreses. Acosta’t a una de les nostres oficines i consulta’ns, t’informarem detalladament de les teues possibilitats!

Deixeu un comentari

X