• Incendios forestales

Lluitar contra els incendis forestals és cosa de tots

2020-08-11T12:11:53+02:00 11 d'agost de 2020|ambiental, Deixant empremta|

L’any 2019 la Comunitat Valenciana va registrar el nombre d’incendis forestals més baix dels últims 33 anys i va baixar de mil hectàrees cremades, dades que situen l’any passat com el millor de la dècada quant a superfície afectada pel foc. No obstant això, a la resta d’Espanya, el 2019 va ser el cinqué pitjor any de la dècada pel que fa a incendis forestals, amb més de 58.000 hectàrees cremades, quatre vegades més que l’any 2018.

Els incendis forestals més greus van ser el de Valleseco, a Gran Canària, que va arrasar més de 12.000 hectàrees, i el de la Torre de l’Espanyol, a Tarragona, amb 6.500 hectàrees cremades. En l’actualitat, amb més onades de calor i sequeres, efectes directes del canvi climàtic, extremar les precaucions per evitar-los és vital. Sobretot, tenint en compte que el 95 per cent dels incendis forestals que es produeixen al nostre país són causats per l’ésser humà. Fes una ullada a la infografia següent per saber com es poden previndre.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Si el foc et sorprén, allunya-te’n per les zones laterals i més desproveïdes de vegetació i recorda caminar sempre en sentit contrari a la direcció del vent. Recorda també que, en època de calor, una espurna pot acabar en un incendi forestal difícil de controlar, per aixòcal extremar-hi les precaucions.

Deixeu un comentari

X