Les llars amb accés a Internet, cada dia més nombroses

2020-02-25T00:11:22+01:00 21 de febrer de 2020|Entorn digital|

Internet s’ha convertit en un producte de què depenem cada dia més a les llars. Més en concret, en disposem en el 90 % de les cases, fet que suposa un gran increment respecte de l’any 2018.

L’Observatori Nacional de les Telecomunicacions i de la Societat de la Informació, l’ONTSI, ha elaborat un informe en què es recullen els nostres patrons de conducta respecte d’aquest fenomen. D’aquesta manera, hi consta que gairebé totes les llars disposen d’accés a Internet per banda ampla (fibra òptica o xarxa de cable, ADSL, telefonia mòbil 3G o 4G…). Les que no en disposen, però, tenen com a al·licient principal la falta de necessitat (75,55 %), el desconeixement a l’hora d’utilitzar-lo (51,3 %) i els costos tan alts que suposa haver de mantindre un equip d’aquestes dimensions (28 %).

En termes de sexe, l’ús d’Internet és molt semblant, ja que el 78,2 % de les dones i el 77,0 % dels homes l’utilitzen cada dia. Els homes, per mitjà del portàtil, la tauleta o la consola, i les dones, a través del telèfon mòbil. Hi ha una altra dada que cal destacar, i és que el 2019 va ser el primer any en què no hi hagué desigualtat d’ús entre homes i dones.

Deixeu un comentari

X