• Mejores países para vivir

Si has de fer la maleta, aquests són els millors països per a viure-hi

2020-08-04T23:47:39+02:00 25 d'agost de 2020|Al teu costat|

Hi ha molts atractius per a viure a l’estranger. Oportunitats laborals noves i millors, aprendre un idioma, descobrir cultures diferents… Sobre la base d’aspectes com la igualtat d’oportunitats, la seguretat, el progrés, l’alfabetització i l’estabilitat financera, les Nacions Unides han elaborat una llista amb els millors països per a viure-hi l’any 2020. Entre els deu primers hi ha llocs com Noruega, Suïssa, Alemanya… Espanya ocupa la posició 26, per davant de França i Portugal.

Vegem per què l’ONU considera que aquests països, i no uns altres, són els millors per a viure-hi.

1. Noruega té una esperança de vida elevada, que se situa en 82 anys de mitjana, fet que es deu al bon sistema de salut públic noruec.

2. Suïssa. En el cas dels suïssos l’esperança de vida se situa en 83 anys, una raó molt bona per a ocupar el segon lloc del rànquing.

3. Austràlia. La gran aposta que Austràlia manté per l’educació, en què l’escolarització mitjana dels residents és fins als 20 anys, com a mínim, és el motiu pel qual se situa en tercera posició.

4. Irlanda. La taxa de criminalitat tan baixa d’Irlanda és valorable; per això aquest país és mereixedor d’ocupar el quart lloc.

5. Alemanya també destaca per la importància que dona a l’educació, que és tan alta que només el quatre per cent dels alemanys no hanfet estudis universitaris o de postgrau.

6. Islàndia és un altre dels països amb una esperança de vida més alta, que se situa en 83 anys de mitjana.

7. Suècia és exemplar pel seu estat del benestar, ben sòlid, i perquè té unes condicions per als seus treballadors molt bones.

8. Hong Kong. La taxa de criminalitat tan baixa i el fet de ser un centre financer ben important fan de Hong Kong un altre dels millors llocs del món per a viure-hi l’any 2020.

9. Singapur també és un país amb una esperança de vida elevada i un bon sistema de salut.

1o. Els Països Baixos, amb una taxa de desigualtat laboral baixa en comparació amb altres llocs del món, també és un molt bonpaís per a començar una vida nova.

Deixeu un comentari

X